Τα πλατινένια νομίσματα που έγιναν ανάρπαστα εν μέσω πανδημίας

«Η χαμηλή τιμή της πλατίνας τον Μάρτιο ήταν ευκαιρία αγοράς», σύμφωνα με τον Raymond

Πάνω από 2.000 νομίσματα που απεικονίζουν έναν ελέφαντα έγιναν sold out χάρη στο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπήρξε από ΗΠΑ και Ασία τον Μάρτιο, σύμφωνα με την εταιρεία Prestige Bullion. Και σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, η οποία έχει τη βάση της στο Γιοχάνεσμπουργκ, Richard Collocott, θα παραχθούν κι άλλα μόλις αρθεί το lockdown στη Νότια Αφρική. Επίσης, θα κοπούν και νομίσματα τα οποία θα απεικονίζουν άλλους τέσσερις χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της αφρικανικής πανίδας (το λιοντάρι, τον ρινόκερο, τη λεοπάρδαλη και τον βούβαλο).

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Το premium έναντι της τιμής spot που πληρώνουν συνήθως οι αγοραστές έχει αυξηθεί καθώς τον Μάρτιο και τον Απρίλιο υπήρξε αύξηση της ζήτησης εν μέσω περιορισμού της προσφοράς και αναταραχής στις αγορές λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τον Trevor Raymond, διευθυντή αναλύσεων στο World Platinum Investment Council.

«Η χαμηλή τιμή της πλατίνας τον Μάρτιο ήταν ευκαιρία αγοράς, αλλά η ανησυχία για τους κινδύνους και την τεράστια αρνητική δημοσιονομική επίπτωση της πανδημίας Covid-19 είναι πιθανό να συνεχίσουν να τροφοδοτούν τη ζήτηση για πολύτιμα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της πλατίνα», σύμφωνα με τον Raymond. ζ


Πηγή: Blooomberg/mononews

Tags
 
2454
Thumbnail

Βαθιά συρρίκνωση κατά 49% σημείωσε η οικονομία του Μακάου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς το lockdown που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, έπληξε τα έσοδα από τον τζόγο, τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό.

ad1mobile

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ έκανε βουτιά 48,7% τoυς τρεις πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Είναι το 5ο κατά σειρά τρίμηνο που σημειώνεται πτώση του ΑΕΠ.

Οι αφίξεις επισκεπτών στην πόλη μειώθηκαν κατά σχεδόν 70% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2019.

Η οικονομία του Μακάου εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τα καζίνο του, τα έσοδα των οποίων υπέστησαν καθίζηση λόγω του 15ήμερου lockdown και των ταξιδιωτικών περιορισμών. Η πόλη εξακολουθεί να δέχεται περιορισμένο αριθμό επισκεπτών από την ηπειρωτική χώρα λόγω των φόβων για ένα νέο ξέσπασμα κορωνοϊού.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί προς και από το Μακάου θα αρθούν στις αρχές Ιουνίου, ενώ το το καθεστώς ατομικής βίζας θα επανέλθει αμέσως μετά. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αναλυτές, οι προοπτικές για την οικονομία παραμένουν δυσμενείς, καθώς η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας πιθανότατα θα μειώσει την όρεξη ή τη δυνατότητα των επισκεπτών να παίξουν τυχερά παιχνίδια.

ad2mobile

Οταν αρθούν τα διεθνή lockdowns ίσως να τελειώσουν και τα χειρότερα για τον τουρισμό σε Χονγκ Κονγκ και Μακάου, αναφέρουν οικονομολόγοι, ωστόσο καμιά από τις δύο πόλεις δεν θα δει ισχυρή ανάκαμψη στις τουριστικές δραστηριότητες καθώς υπάρχουν ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

article 1