Τα Starbucks απογειώνουν τον τζίρο της Nestle

Τα προϊόντα με το εμπορικό σήμα Starbucks θα προσθέσουν περίπου 252 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις φέτος

Η Nestle αναμένει να εξασφαλίσει περίπου 250 εκατ. δολάρια ως πρόσθετα έσοδα από τα προϊόντα της με το εμπορικό σήμα Starbucks φέτος, αφού άρχισε να πωλεί προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των καψουλών συμβατών με το Nespresso, σε συνεργασία με τον αμερικανικό κολοσσό του καφέ.

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Τα προϊόντα με το εμπορικό σήμα Starbucks θα προσθέσουν περίπου 250 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (252 εκατομμύρια δολάρια) σε πωλήσεις φέτος, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Τρίτη, απαντώντας σε ερωτήσεις. Πέρυσι, η Nestle πλήρωσε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια για άδειες χρήσης του brand Starbucks σε προϊόντα που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής.

Η κίνηση αυτή έχει δώσει ώθηση στη Nespresso, όπου η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί εξαιτίας του ανταγωνισμού από τις φθηνές απομιμήσεις. Η Nestle δίσταζε να προσφέρει τις κάψουλες καφέ με το δικό της brand στα σούπερ μάρκετ, επειδή προτιμά να διατηρεί τον έλεγχο του τρόπου πώλησής τους. Ωστόσο, η ελβετική εταιρεία χρησιμοποιεί τη συμφωνία με την Starbucks ως μια λεωφόρο εισόδου στους διαδρόμους των παντοπωλείων.

 

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Η συμμαχία θα μπορούσε να βοηθήσει τη Nespresso να επιστρέψει σε ετήσια αύξηση εσόδων που  θα υπερβαίνει το 10%, δήλωσε ο Patrice Bula, πρόεδρος του brand, τον Φεβρουάριο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο ανέλαβε μια επιχείρηση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παράγει προϊόντα Starbucks για καταστήματα παντοπωλείων.

>>> ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ BRIEF <<< 

Η Nestle σχεδιάζει να επεκτείνει σε άλλες δέκα αγορές την επόμενη χρονιά τη διάθεση των προϊόντων, όπως η Αργεντινή, η Κολομβία και ο Παναμάς, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό στις 50. Η εταιρεία θα εισαγάγει την ερχόμενη χρονιά τον στιγμιαίο καφέ με το brand Starbucks και θα επεκτείνει τις πωλήσεις της ευρύτερα σε γραφεία και ξενοδοχεία.

 
2963
Thumbnail