Το ΤikTok επεκτείνεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Πώς θα απειλήσει και το Facebook

Το ΤikTok σχεδιάζει επιθετική επέκταση στο e-commerce των ΗΠΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times στο οποίο αναφέρθηκε το Bloomberg. Μερικές από τις νέες λειτουργίες της εφαρμογής θα επιτρέπουν στους μεγαλύτερους TikTokers να συμπεριλαμβάνουν links προϊόντων στα βίντεό τους και να κερδίζουν αυτόματα προμήθεια από τις πωλήσεις.

Το TikTok επίσης λανσάρει ένα “live-streamed shopping”, μία μορφή του κλασσικού τηλεμάρκετινγκ αλλά για φορητές συσκευές, όπου οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα με λίγα μόνο κλικς. Η εφαρμογή θα επιτρέπει τη δημοσίευση και των καταλόγων εμπορικών brands.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η εφαρμογή της κινεζικής Bytedance Ltd, αποκάλυψε την πρόσφατη σύναψη συνεργασίας με την WPP Plc, η οποία προσφέρει πρόσβαση και δυνατότητες μάρκετινγκ στην πλατφόρμα για πελάτες της λονδρέζικης εταιρείας.

Τα εργαλεία αυτά θα αυξήσουν τον άμεσο ανταγωνισμό μεταξύ του TikTok και του Facebook στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, σύμφωνα με τους FT. Η TikTok έχει, επίσης, σχέδια για να επιτρέψει τις απευθείας διαφημίσεις των brands στην πλατφόρμα της. 

Πηγή: Bloomberg/newmoney
 

 
3472