Την έκδοση του πρώτου του ομολόγου εξετάζει το Facebook

Η Meta Platforms έχει απευθυνθεί στις Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Bank of America και Barclays

Την προοπτική έκδοση ενός ομολόγου, του πρώτου στην ιστορία της, φαίνεται ότι εξετάζει η μητρική εταιρεία του Facebook, η οποία έχει ζητήσει από τις συνεργαζόμενες τράπεζες να «κλείσει» ραντεβού με υποψήφιους επενδυτές. 

Πιο συγκεκριμένα, η Meta Platforms έχει απευθυνθεί στις Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Bank of America  και Barclays, προκειμένου να «κανονίσουν» σειρά συναντήσεων με επενδυτές και να εξετάσουν από κοινού την πιθανότητα έκδοσης κάποιου ομολόγου. 

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εταιρείες τεχνολογίας της Wall Street, οι οποίες έχουν επανειλημμένως προσφύγει στις αγορές ομολόγων, η Meta έχει -μέχρι στιγμής- μείνει εκτός «παιχνιδιού». 

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για μία από τις μόλις 18 εταιρείες του S&P 500 με μηδενικό βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο χρέος, εξαιρουμένων των υποχρεώσεων για μισθώσεις. 

jhvvhjv

«Η Meta θα μπορούσε να οικοδομήσει μια νέα κεφαλαιακή δομή, εκδίδοντας περισσότερα από 10 δισ. δολάρια σε νέες μετοχές και ομόλογα, μετά τα αδύναμα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου και τη βουτιά κατά 50% στην τιμή της μετοχής» εξηγεί ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Robert Schiffman. 

«Οι αυξημένες κεφαλαιακές δαπάνες που εστιάζουν στο metaverse, και οι ενισχυμένες επαναγορές μετοχών, θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από την έκδοση χαμηλού-κόστους χρέους» προσθέτει, παραπέμποντας στην υψηλή πιστοληπτική ικανότητα του αμερικανικού κολοσσού.  

Η Μeta, αυτή τη στιγμή, έχει τη δυνατότητα να εκδώσει χρέος έως 50 δισ. δολαρίων, καθώς στα ταμεία της βρίσκονται 40,5 δισ. δολάρια σε ρευστό ή άλλα ισοδύναμα.  

Ας σημειωθεί ότι στο β’ τρίμηνο του 2022, ο τεχνολογικός Όμιλος ανακοίνωσε κέρδη 2,46 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 2,59 δολάρια ανά μετοχή. Παράλληλα, τα έσοδα καθορίστηκαν σε 28,82 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 28,94 δισ. δολάρια. 

newmoney.gr

 
5115