Τουρκία: Το επενδυτικό Ταμείο έχει 5 μέρες για να βρει €1 δισ.

Το TWF αναζητά άμεσα λύση για την αναχρηματοδότηση δανείου δίνοντας κρατική εγγύηση 95%

Σε αναζήτηση ρευστότητας βρίσκεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Τουρκίας, βολιδοσκοπώντας τραπεζικά ιδρύματα σε όλον τον κόσμο προκειμένου να πετύχει την αναχρηματοδότηση του μοναδικού κοινοπρακτικού δανείου που έχει λάβει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Τουρκίας Ζαφέρ Σονμέζ παραιτήθηκε την Τρίτη, εντείνοντας την κρίση που πυροδότησε στους κορυφαίους οικονομικούς θεσμούς της χώρας η προηγούνη παραίτηση του επικεφαλής του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Το ταμείο, γνωστό ως TWF, βρίσκεται σε συνομιλίες προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει ένα δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που πήρε τον Μάρτιο του 2019 και το οποίο λήγει σε πέντε ημέρες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η άφθονη ρευστότητα που επικρατεί στις αγορές διεθνώς και η κρατική εγγύηση ύψους 95% πιθανότατα θα βοηθήσουν το επενδυτικό ταμείο να προχωρήσει σε συμφωνία με τους επενδυτές, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ανώνυμες πηγές στο πρακτορείο Bloomberg.

To TWF αρνήθηκε να σχολιάσει. Η ανταπόκριση των επενδυτών θα μπορούσε να αποτελέσει βαρόμετρο για την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στη γειτονική χώρα έπειτα και από το «ξήλωμα» του Ζαφέρ Σονμέζ από τον Τούρκο πρόεδρο.

Πηγή: Bloomberg/newmoney
 

 
4098