Τουρκία: Παραδέχεται την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Η πανδημία, βρίσκεται και πάλι σε έξαρση σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε ο Φαχρετίν Κοτσά

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας παραδέχθηκε σήμερα τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα του, δηλώνοντας ότι θα χρειαστεί πέντε μέρες για να διευρευνήσει το γεγονός της έξαρσης του ιού στην Κωνσταντινούπολη.

«Η πανδημία, βρίσκεται και πάλι σε έξαρση σε ολόκληρη τη χώρα» ανέφερε ο Τούρκος πολιτικός  Φαχρετίν Κοτσά, σε δηλώσεις που έκανε πριν από τη συνάντηση του επιστημονικού συμβούλιο της χώρας γαι το θέμα του κορωνοϊού.

«Η Κωνσταντινούπολη, αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας αφού καταγράφει το 40% των κρουσμάτων σε πανεθνικό επίπεδο» ανέφερε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

«Καλώ τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και αν κρίνεται απαραίτητο να κάνουν ακόμη και θυσίες με στόχο τον περιορισμό του ιού» τόνισε ο Κότσα.

Στην Τουρκία εντοπίστηκαν περισσότερα από 2.000 κρούσματα μόλις τις δύο τελευταίες μέρες, ποσοστά που θυμίζουν την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα τον περασμένο Μάιο.

Ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ανήλθε στους 1,599,την περασμένη Τρίτη, ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφεται από τον περασμένο Ιούλιο, τότε δηλαδή που η κυβέρνηση άρχισε να παρέχει στοιχεία.

Στη συνέχεια η Τουρκία σταμάτησε να ανακοινώνει τα κρούσματα του ιού συνολικά και ανακοίνωνε μόνο τον αριθμό όσων εκδήλωναν σοβαρά συμπτώματα.

>> > Κορωνοϊός: Όλες οι εξελίξεις εδώ <<<

Ο Κότσα υπογράμμισε την αλλαγή που σημειώθηκε στην πολιτική της χώρας τον προηγούμενο μήνα, η οποία μάλιστα πυροδότησε σφοδρή κριτική και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που απαίτησε την κοινοποίηση του συνολικού αριθμούτων κρουσμάτων και όχι μόνο εκείνων που παρουσίαζαν συμπτώματα.

Η τουρκική οικονομία συρρικνώνεται κατά 9,9% στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, που είναι η μεγαλύτερη ύφεση που καταγράφεται την τελευταία δεκαετία. Η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη κατά μόλις 0,3% για το φετινό έτος και κατά 5,8% για το 2021.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

 
3466