Τράπεζες, χρηματιστηριακές βάζουν μαχαίρι στις θέσεις εργασίας

Eπηρεάζονται σαφώς και από παράγοντες πολιτικής αβεβαιότητας όπως το Brexit

Τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού, hedge funds και άλλες επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου δέχονται πιέσεις από την επιβράδυνση της οικονομίας και την έντονη αναταραχή στις αγορές, ενώ επηρεάζονται σαφώς και από παράγοντες πολιτικής αβεβαιότητας όπως το Brexit.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Επιστρατεύουν την τεχνολογία προεκιμένου να μειώσουν κόστη και οι κινήσεις τους μεταφράζονται σε νέο μαχαίρι στις θέσεις εργασίας, που ήδη περιορίστηκαν αισθητά μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του 2019 αρκετές χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις έχουν ήδη ανακοινώσει περικοπές. 

H ΒlakcRock ανακοίνωσε ότι θα κόψει το 3% του παγκόσμιου δυναμικού της δηλαδή περίπου 500 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες περικοπές από το 2016 στην κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού του πλανήτη. Η State Street, έχει αρχίσει να περιορίσει τις τάξεις των ανώτερων διοικητικών θέσεων κατά 15%, ενώ η AQR Capital προχωρά επίσης σε περικοπές επικαλούμενη τις απογοητευτικές επιδόσεις του 2018. 

Στην πολωνική μονάδα της ισπανικής Santander, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας, το προσωπικό θα μειωθεί κατά 11%- γεγονός που μεταφράζεται σε μαχαίρι σε 1.400 θέσεις. Η Caixabank έχει επίσης επαφές με τα συνδικάτα, για μειώσεις προσωπικού, σύμφωνα με την Servimedia. Σε σημαντική μείωση του προσωπικού της στην Ευρώπη προχωρά και η Nomura. 

 
790
Thumbnail

Η Inditex SA, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Zara, προήγαγε τον Carlos Crespo σε διευθύνοντα σύμβουλο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ένα στέλεχος απότα σπλάχνα της να κάνει πράξη την προώθηση του γίγαντα της γρήγορης μόδας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο Crespo είναι 48 ετών σήμερα, κι ήταν ως τώρα επικεφαλής της λειτουργίας του μεγαλύτερου εμπόρου λιανικής πώλησης ενδυμάτων στον κόσμο, θα αναφέρει στον Εκτελεστικό Πρόεδρο Pablo Isla, 55 ετών, ο οποίος αποδίδει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο νέος επικεφαλής θα είναι υπεύθυνος για την τεχνολογία, τις προμήθειες και τη βιωσιμότητα, ανέφερε η ισπανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

ad2mobile

Οι μετοχές της κέρδισαν 0,8% στη Μαδρίτη, νωρίς την Παρασκευή.

Η αλλαγή σκυτάλης έρχεται σε μια εποχή που οι αλυσίδες μόδας υφίστανται έντονο ανταγωνισμό με την αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών, με την Amazon.com Inc., την Zalando SE και άλλες εταιρείες να καταλαμβάνουν σημαντικό μερίδιο αγοράς. Η Inditex, η οποία κατέχει επίσης τις αλυσίδες Massimo Dutti και Bershka, κατέχει ηγετική θέση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα σχετικά με την ανθεκτικότητα της ανάπτυξής της τους τελευταίους μήνες.

article 1