Τράπεζες, χρηματιστηριακές βάζουν μαχαίρι στις θέσεις εργασίας

Eπηρεάζονται σαφώς και από παράγοντες πολιτικής αβεβαιότητας όπως το Brexit

Τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού, hedge funds και άλλες επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου δέχονται πιέσεις από την επιβράδυνση της οικονομίας και την έντονη αναταραχή στις αγορές, ενώ επηρεάζονται σαφώς και από παράγοντες πολιτικής αβεβαιότητας όπως το Brexit.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Επιστρατεύουν την τεχνολογία προεκιμένου να μειώσουν κόστη και οι κινήσεις τους μεταφράζονται σε νέο μαχαίρι στις θέσεις εργασίας, που ήδη περιορίστηκαν αισθητά μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του 2019 αρκετές χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις έχουν ήδη ανακοινώσει περικοπές. 

H ΒlakcRock ανακοίνωσε ότι θα κόψει το 3% του παγκόσμιου δυναμικού της δηλαδή περίπου 500 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες περικοπές από το 2016 στην κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού του πλανήτη. Η State Street, έχει αρχίσει να περιορίσει τις τάξεις των ανώτερων διοικητικών θέσεων κατά 15%, ενώ η AQR Capital προχωρά επίσης σε περικοπές επικαλούμενη τις απογοητευτικές επιδόσεις του 2018. 

Στην πολωνική μονάδα της ισπανικής Santander, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας, το προσωπικό θα μειωθεί κατά 11%- γεγονός που μεταφράζεται σε μαχαίρι σε 1.400 θέσεις. Η Caixabank έχει επίσης επαφές με τα συνδικάτα, για μειώσεις προσωπικού, σύμφωνα με την Servimedia. Σε σημαντική μείωση του προσωπικού της στην Ευρώπη προχωρά και η Nomura. 

 
1217
Thumbnail

Η Tesla Inc. συμφώνησε να αγοράσει μπαταρίες από την LG Chem – θυγατρική της LG Corp. – της Νότιας Κορέας για να τις χρησιμοποιήσει σε ηλεκτρικά οχήματα που παράγονται στην Κίνα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι μπαταρίες που κατασκευάζει η LG θα χρησιμοποιηθούν αρχικά στα Μοντέλα 3 που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο κοντά στη Σαγκάη, το πρώτο της Tesla έξω από τις ΗΠΑ. Οι μπαταρίες LG θα χρησιμοποιηθούν επίσης στα Μοντέλα Y που θα παράγονται εκεί μόλις αποσταλεί κυκλοφορήσει το compact crossover αυτοκίνητο, ανέφεραν οι πηγές.

Η συμφωνία εφοδιασμού δεν είναι αποκλειστική, που σημαίνει ότι η Tesla θα μπορούσε να προμηθευτεί μπαταρίες από άλλους προμηθευτές, καθώς προετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή στην Κίνα αργότερα φέτος.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

ad2mobile

Η Tesla σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πολλαπλούς προμηθευτές μπαταριών για τα αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνας, ενώ έχει μιλήσει και με την κορυφαία κινεζική εταιρεία παραγωγής μπαταριών Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. σχετικά με μια συμφωνία εφοδιασμού, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Tesla έχει μια μακροχρόνια σχέση με την Ιαπωνική Panasonic Corp., η οποία κατασκευάζει μπαταρίες για το εργοστάσιο της εταιρείας στη Νεβάδα.

Η εξασφάλιση της προμήθειας μπαταριών αποτελεί βασικό βήμα στο σχέδιο του Διευθύνοντος Συμβούλου Elon Musk να επεκταθεί στην Κίνα, μια ολοένα και πιο σημαντική αγορά για τη ζημιογόνο εταιρεία, καθώς τα κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ εξασθενίζουν. Αν και η Tesla έχει ισχυρή παρουσία στην Κίνα, οι ντόπιοι αντίπαλοι έχουν το προβάδισμα χάρη στη σημαντική υποστήριξη του τομέα από το Πεκίνο. Τα εισαγόμενα οχήματα γίνονται πιο δαπανηρά λόγω των δασμών, ενώ οι τοπικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων απολαμβάνουν κυβερνητικά κίνητρα.

Για την LG Chem, που εδρεύει στη Σεούλ, μια παραγγελία από έναν υψηλού επιπέδου πελάτη, όπως η Tesla, ενισχύει το προφίλ της ως μία από τις αναδυόμενες μονάδες κατασκευής μπαταριών στον κόσμο.

article 1