TUI: Ευθύνες στην κρίση με τα Boeing 737 Max για πτώση στα κέρδη

Η TUI επανέλαβε ότι η καθήλωση θα της κοστίσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ για ολόκληρο το έτος

Η TUI AG κατηγόρησε την καθήλωση του στόλου των 737 Max της Boeing Co. για την πτώση των κερδών της, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία οργανωμένων ταξιδιών στον κόσμο μείωσε το κόστος και επεκτάθηκε σε κρουαζιερόπλοια.

Η παγκόσμια καθήλωση των 737 Max, μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές, σήμαινε ότι η TUI έπρεπε να μισθώνει λιγότερο αποδοτικά αεροσκάφη από τρίτους, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας την Τρίτη, κάτι που μείωσε τα έσοδα κατά 144 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του έτους και προκάλεσε πτώση 46% στα κέρδη, όταν σε άλλη περίπτωση θα είχαν αυξηθεί.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Η TUI επανέλαβε ότι η καθήλωση θα της κοστίσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ για ολόκληρο το έτος, λέγοντας ότι θα ενισχύσει τα μέτρα αποδοτικότητας στο σκέλος των ταξιδιών και θα επαναλάβει τις προβλέψεις κερδών της. Η εταιρεία με έδρα το Ανόβερο έχει στόλο 15 αεροσκαφών Max και είναι προγραμματισμένο να πάρει αρκετά περισσότερα φέτος.

«Είναι μια κρίσιμη κατάσταση, με τα αεροσκάφη στο έδαφος τώρα για σχεδόν πέντε μήνες. Είναι πολύ αγχωτικό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Friedrich Joussen σε τηλεδιάσκεψη, προσθέτοντας ότι τα μισθωμένα αεροπλάνα είναι «πολύ, πολύ ακριβά» και τα καύσιμα είναι πολύ ακριβά. Είπε ότι η TUI παραμένει σε συνομιλίες αποζημίωσης με την Boeing, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.

Οι μετοχές της TUI διαπραγματεύονταν 2,2% υψηλότερα στο Λονδίνο σήμερα το πρωί, σε αντίθεση με μια πτώση 26% φέτος.

 
1945
Thumbnail

Η ζωή αποδεικνύεται πολύ… γλυκιά για την οικογένεια Φερέρο, μια από τις πιο πλούσιες δυναστείες της ιταλικής ελίτ που μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτρια της Nutella, καθώς θα λάβει μέρισμα 642 εκατ. ευρώ από τη μητρική εταιρεία.

ad1mobile

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 928,6 εκατ. ευρώ για τη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, με αύξηση πάνω από 25% σε σχέση με το επόμενο 12μηνο.

Μερίσματα ανάλογου ύψους έχουν βοηθήσει τους Φερέρο να μπουν στη λίστα με τις 25 πιο πλούσιες οικογένειες στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων τoυ Bloomberg.

O πλούτος των οικογενειών που έχουν περιουσίες πολλών δισεκατομμυρίων , όπως οι Γουόλτον και οι Κοχ, έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία., περίοδο κατά την οποία οι Φερέρο έχουν λάβει μερίσματα πάνω από 2 δισ. ευρώ.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Από το 2008 τα κέρδη της οικογένειας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, καθώς η μητρική τους εταιρεία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται ραγδαία τόσο γεωγραφικά (στις ΗΠΑ) όσο και σε ό,τι αφορά τη γκάμα των προϊόντων της.

Οι Φερέρο απέκτησαν τον αμερικανικό τομέα γλυκισμάτων της Nestle για 2,8 δισ. δολ. το 2018 και ολοκλήρωσε το deal ύψους $1,3 δισ. με μπράντες της Kellogg, Keebler και Famous Amos πέρυσι.

Εχτισαν την περιουσία τους ξεκινώντας πριν 75 χρόνια από ένα ζαχαροπλαστείο στη Βόρεια Ιταλία που χρησιμοποιούσε φουντούκια για να καλύψει τις περιορισμένες προμήθειες σε κακάο. Το κατάστημα αναπτύχθηκε σε επιχείρηση ζαχαροπλαστικής, ανοίγοντας εγκαταστάσεις παραγωγής και γραφεία στο εξωτερικό μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εταιρεία εισήγαγε τα σήματα Nutella και Kinder Chocolate στη δεκαετία του 1960 και στη συνέχεια επεκτάθηκε με προϊόντα όπως οι καραμέλες Tic Tac και τα σοκολατένια Ferrero Rocher.

ad2mobile

Η επιχείρηση αποτιμάται τώρα στα 32,4 δισ. δολάρια.

newmoney.gr - bloomberg

article 1