Το WhatsApp απέκτησε 2 δις χρήστες

Το WhatsApp απέκτησε 2 δις χρήστες, υπερασπίζεται τα χαρακτηριστικά Defends Encryption Features κρυπτογράφησης

(Bloomberg) - Το WhatsApp έχει τώρα 2 δις χρήστες  - 500 εκ. περισσότερους απ’ ότι είχε πριν από μόλις δύο χρόνια.

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων ανακοίνωσε το σκορ την Τετάρτη (12/2), περίπου έξι χρόνια μετά την απόκτηση της εφαρμογής από το Facebook Inc. για $19 δις.  Η WhatsApp είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο, αν και ουσιαστικά δεν κερδίζει χρήματα από τις υπηρεσίες της και πρόσφατα έχει θέσει κατά μέρος σχέδια για την εισαγωγή διαφημίσεων.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η WhatsApp υπερασπίστηκε επίσης τη χρήση της κρυπτογράφησης μόλις λίγους μήνες μετά τη σύγκρουση με πολιτικούς στην Ουάσιγκτον σχετικά με την τεχνολογία.  Το Facebook υποστηρίζει ότι η κρυπτογράφηση, η οποία εμποδίζει οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, από την ανάγνωση των μηνυμάτων των χρηστών, είναι καλή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, αν και καθιστά δυσκολότερη την επιβολή του νόμου για εντοπισμό και παρακολούθηση εγκληματικών συμπεριφορών.

"Η ισχυρή κρυπτογράφηση είναι μια αναγκαιότητα στη σύγχρονη ζωή", σύμφωνα με το WhatsApp blog post.  "Δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στην ασφάλεια γιατί αυτό θα έκανε τους ανθρώπους λιγότερο ασφαλείς."

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το Facebook προσπαθεί να κρυπτογραφήσει όλες τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Messenger και Instagram.

Kurt Wagner
 
3185
Thumbnail