Ζητούν αλλαγές στους ελέγχους για κορωνοϊό οι αεροπορικές

Στόχος, το αίσθημα ασφάλειας και η αναβίωση των ταξιδιών

Μία ομάδα διεθνών αεροπορικών εταιρειών και αεροπορικών ομίλων καλεί κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ να βοηθήσουν στην εφαρμογή πρωτοκόλων για test κορωνοϊού με στόχο την ενίσχυση των διεθνών ταξιδιών που έχουν πληγεί.

Με επιστολή προς τρία μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία υπογράφεται από 18 ομάδες, καλείται η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα παγκοσμίως αποδεκτό πλαίσιο για τα πρωτόκολλα των τεστ όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια.

>>> Διαβάστε επίσης: Για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια πρώτη η Λευκωσία στα ακίνητα <<<

Η αεροπορική κίνηση στις περισσότερες διεθνείς διαδρομές έχει μειωθεί δραματικά από τότε που εμφανίστηκε ανά το παγκόσμιο η πανδημία το Μάρτιο. Πρέπει να ληφθούν συντονισμένα και στοχευμένα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς ανέφερε η επιστολή. &quot;Μια ομοιόμορφη αντιμετώπιση του θέματος από τις κυβερνήσεις και τις αεροπορικές βιομηχανίες θα βοηθήσει να εξασφαλιστεί η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα προωθήσουν την απαιτούμενη συνέπεια σε όλο το αεροπορικό σύστημα.

Οι ομάδες, στις οποίες περιλαμβάνεται η επαγγελματική ένωση των κυριότερων αμερικανικών αερομεταφορέων, η Airlines for America, παραδέχθηκε ότι το ζήτημα των τεστ Covid-19 είναι πολύπλοκο και, κατά καιρούς, αμφιλεγόμενο. Ωστόσο, οι ομάδες ανέφεραν ότι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να συμμετάσχει η κυβέρνηση για να βοηθήσει στην αξιολόγηση των πρωτοκόλλων και της δυνητικής αξίας τους.

Αρκετοί αερολιμένες και αεροπορικές εταιρείες εργάζονται ήδη για τη θέσπιση ειδικών διαδικασιών που θα καθιερώσουν τη λεγόμενη «αερογέφυρα» μεταξύ συγκεκριμένων σημείων. Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για ασφαλή ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπό τον τίτλο Runway to Recovery, αλλά έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να θεσπίσει κανόνες όσον αφορά την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων σε σχέση με τον ιό.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Έχει επίσης απορρίψει επανειλημμένα αιτήματα από τον κλάδο για διάφορες ενέργειες όπως ο ορισμός προσωπικού ασφαλείας για τη διενέργεια ελέγχου θερμοκρασίας των επιβατών. Ο Πρόεδρος Donald Trump έχει τους τελευταίους μήνες δηλώσει ότι γενικά δεν ευνοεί πρόσθετα τεστ.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που υπογράφουν την επιστολή είναι το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, η Ένωση Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας και η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών.

(Bloomberg) 

Alan Levin
 
2961
Thumbnail