Στο υψηλότερο επίπεδο του μηνός τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6%, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης

Ράλι σε υψηλό μηνός κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη (8/11) στο ξεκίνημα των συναλλαγών, επεκτείνοντας τα κέρδη που σημείωσαν μετά τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα από την SocGen, την Commerzbank καθώς και τη γαλλική Sodexho περιόρισαν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της εταιρικής κερδοφορίας.
 
Λίγο πριν τις 11 το πρωί, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6%, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, και αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Οκτωβρίου.
 
Ο βασικός δείκτης των μετοχών της ευρωζώνης σημείωσε άνοδο 0,4%, με τον γερμανικό DAX να ενισχύεται κατά 0,4% και τον γαλλικό CAC 40 επίσης κατά 0,4%.
 
Οι δείκτες των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών ήταν μεταξύ αυτών με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 1,1%, με τις μετοχές ταξιδιών και αναψυχής να κινούνται ανοδικά μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα της Sodexo.
 
Η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρίας κέτερινγκ κατέγραψε άλμα 6% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο και οδεύει προς την καλύτερη ημερήσια επίδοσή της από τον Ιούλιο.
 
Η τρίτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα Banco BPM κατέγραψε άλμα 7,6% αφού τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η Commerzbank και η SocGen σημείωσαν άνοδο 4,6% και 4% αντίστοιχα μετά τις ενθαρρυντικές τους ανακοινώσεις.
 

 
997
Thumbnail

Ενισχύθηκε το αργό σήμερα αγγίζοντας τα $60 για πρώτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα αργού μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<
 

Το αργό ενισχύθηκε κατά 80 σεντς ή 1,4% και έκλεισε στα $59,83 ανά βαρέλι αφού νωρίτερα είχε αγγίξει τα $60 το βαρέλι φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Νοεμβρίου. Το Brent ενισχύθηκε κατά 87 σεντς ή 1,3% στα $64,48 ανά βαρέλι.

To αργό από τις αρχές του 2019 έχει ενισχυθεί κατά 32% μετά από σημαντικές απώλειες, που άγγιξαν το 50% της αξίας του, τους τελευταίους μήνες του 2018. Ανοδικά κινήθηκε και το Brent λαμβάνοντας ώθηση από τις περικοπές της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και από τις αμερικανικές κυρώσεις σε Ιράν και Βενεζουέλα. 

ad2mobile

Η αμερικανική υπηρεσία Ενέργεια ανέφερε σήμερα ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 9,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 1 εκατομμυρίου βαρελιών. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου επίσης ανακοίνωσε χτες πτώση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

newmoney 
 

article 1