Άγκυρα:  Θα αρχίσει να στέλνει φυλακισμένους τζιχαντιστές «πίσω»

Τη Δευτέρα 11/11 προειδοποίησε η Άγκυρα θα στείλει συλληφθέντες τζιχαντιστές πίσω στις χώρες τους


Η Τουρκία θα αρχίσει από τη Δευτέρα να στέλνει πίσω στις πατρίδες τους τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχει συλλάβει, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τουρκία εδώ και καιρό επικρίνει τους Ευρωπαίους συμμάχους της, επειδή αρνούνται να πάρουν πίσω μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που είναι πολίτες τους και τη Δευτέρα προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα στείλει συλληφθέντες τζιχαντιστές πίσω στις χώρες τους ακόμη κι αν η υπηκοότητά τους έχει ανακληθεί.

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

"Τους λέμε: `Θα στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω σε σας` και αρχίζουμε από τη Δευτέρα", δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Τούρκος Υπουργός δεν διευκρίνισε ποιες χώρες αφορά αυτό το μέτρο. Δεν είναι ωστόσο σαφές πώς θα μπορέσει η Τουρκία να στείλει πίσω σε μια χώρα κάποιον που δεν είναι πλέον υπήκοος της εν λόγω χώρας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες, 7/11, πως περισσότερα από 1.150 μέλη του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται αυτή τη στιγμή στις τουρκικές φυλακές.

ΚΥΠΕ

 
4535
Thumbnail

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε σήμερα τη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές ενός δικηγόρου του που εργαζόταν στην Άγκυρα, με αρμοδιότητα τα αιτήματα αιτούντων πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Πρόκειται για τον Gylmaz S. που συνελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα, ενώ βρίσκονταν καθ`οδόν προς τη γερμανική Πρεσβεία.

Ο δικηγόρος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση και βρίσκεται προφυλακισμένος σε φυλακή της τουρκικής πρωτεύουσας.

Την στιγμή της σύλληψης του, ο δικηγόρος είχε στην κατοχή του έγγραφα που αφορούσαν αιτήματα Τούρκων πολιτών για πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.

Στις έρευνες που έγιναν στο γραφείο του, οι τουρκικές αρχές προέβησαν στην κατάσχεση 280 ανάλογων εγγράφων. Τα έγγραφα στην πλειοψηφία τους αφορούν σε Κούρδους ακτιβιστές, αλλά και οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Σε επίσημη ανακοίνωση του το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως «επιβεβαιώνουμε πως στα μέσα Σεπτεμβρίου συνελήφθη στην Άγκυρα δικηγόρος, συνεργάτης της Πρεσβείας μας. Καταβάλλουμε εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να διαλευκάνουμε τις εναντίον του κατηγορίες και να θέσουμε τέρμα στην προφυλάκιση του. Ο συνεργάτης δικηγόρος μας διεξήγαγε τις συνήθεις διεθνείς πρακτικές υποστήριξης πολιτών που ζητούν άσυλο. Για τον λόγο αυτό, η προφυλάκιση του είναι για εμάς ακατανόητη».

ΚΥΠΕ - Παντελής Βαλασόπουλος

article 1