Αίγυπτος:Έγκριση από Βουλή για επέμβαση στη Λιβύη αναμένει ο Σίσι

Για να υπερασπίσει το δυτικό γείτονα από την τουρκική επιθετικότητα

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Αίγυπτο, καθώς σύμφωνα με πηγές της «Αλ Αχράμ», η αιγυπτιακή Βουλή αναμένεται πιθανόν αυτήν την εβδομάδα να δώσει το «πράσινο φως» στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη για να υπερασπίσει το δυτικό γείτονα από την τουρκική επιθετικότητα.
 
Το θέμα θα τεθεί κατά τη διάρκεια Συνόδου Ολομέλειας, όπου θα συζητηθεί η πολιτική και στρατιωτική κατάσταση στη γειτονική Λιβύη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Να σημειωθεί ότι τόσο το Λιβυκό Κοινοβούλιο όσο και ηγέτες φυλών της Ανατολικής Λιβύης, που πρόσκεινται στον Χαλίφα Χάφταρ, έχουν ζητήσει από τον Πρόεδρο Αλ Σίσι να εξουσιοδοτήσει τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν για να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της Λιβύης και της Αιγύπτου, εάν βέβαια διαπιστώσουν άμεσο κίνδυνο και για τις δύο χώρες.
 
Σύμφωνα με το άρθρο 152 του συντάγματος της Αιγύπτου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν πρόκειται να κηρύξει πόλεμο ούτε να στείλει τις Ένοπλες Δυνάμεις εκτός των συνόρων της χώρας για πολεμικές αποστολές, εκτός εάν ζητήσει πρώτα τη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και λάβει την έγκριση της πλειοψηφίας των δύο τρίτων των βουλευτών της Αιγυπτιακής Βουλής».

ΚΥΠΕ - Νίκος Κάτσικας
 

 
18842