Ακάρ: Καμιά αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας σε Αν. Μεσόγειο

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται με πολιτική λύση,  στο πλαίσιο του διαλόγου, λέει ο Ακάρ

Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, αναφέροντας ότι η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται με πολιτική λύση,  στο πλαίσιο του διαλόγου.

Σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Διοικητών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

“Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο όνομα της αποφυγής συγκρούσεων, την οποία αποφάσισαν ο Πρόεδρός μας με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες γείτονές μας προσήλθαν σε ορισμένες εξ αυτών, σε κάποιες όχι. Έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και πιστεύουμε ότι αυτές οι συναντήσεις μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι τον Φεβρουάριο", ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΑΜ , πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις, δύο στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

"Περιμένουμε ότι η τέταρτη θα λάβει χώρα ξανά στην Άγκυρα. Το έχουμε εκφράσει με διάφορους τρόπους. Όπως υποστηρίζαμε πάντοτε, θέλουμε τα προβλήματα να επιλυθούν με την εξεύρεση πολιτικών λύσεων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μέσω διαλόγου και σχέσεων καλής γειτονίας και όλοι να ζουν με ασφάλεια", είπε ο Ακάρ.

Ανέφερε επίσης ότι "συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε και να παρακολουθούμε τα δικαιώματα, τη συνάφεια και τα συμφέροντα των αδελφών μας τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο και στην Κύπρο με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια, με την ίδια προσοχή και ευαισθησία όπως πάντα".

"Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε αλλαγές πολιτικής, αλλά από την άλλη πλευρά, πιστεύουμε ότι αυτά τα γεγονότα μπορούν να επιλυθούν πολιτικά και θέλουμε να τα λύσουμε. Εργαζόμαστε γι αυτό”, ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.
 
(ΚΥΠΕ)

 
20363