Ακόμα 60 εκ. δόσεις της Pfizer παρήγγειλε η Βρετανία

Τι ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ

Ακόμα 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού αγόρασε η βρετανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Όπως εξήγησε, τα πρόσθετα εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν μαζί με αυτά άλλων εταιρειών για το πρόγραμμα χορήγησης τρίτων ενισχυτικών δόσεων από το φθινόπωρο.

Ο κ. Χάνκοκ επισημοποίησε το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικίας 42 και 43 ετών, λέγοντας ότι έκλεισε και ο ίδιος ραντεβού για να εμβολιαστεί το πρωί της Πέμπτης, καθώς υπάγεται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Οι ανακοινώσεις έγιναν σε απογευματινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο αναπληρωτής αρχίατρος για την Αγγλία καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ αποκάλυψε νέα έρευνα σε 365.000 νοικοκυριά που δείχνει ότι η πρώτη δόση του εμβολίου μειώνει σημαντικά τη μετάδοση του ιού από συμπτωματικούς φορείς σε συγκατοίκους τους.

Συγκεκριμένα, μετά από την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca η πιθανότητα μετάδοσης του ιού μειώνεται κατά 21%-52% και μετά από την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά 38%-58%.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν κάνει πλέον 33,9 εκατομμύρια πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη δεύτερη δόση 13,6 εκατομμύρια.

Στο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 29 θάνατοι και 2.166 κρούσματα.

(ΚΥΠΕ)

 
20834