Ακσόι: Δεν θα επιτρέψουμε προκλητικές ενέργειες στο Καστελλόριζο

«Εάν η Ελλάδα συνεχίσει με τέτοια βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή χαμένη θα είναι η ίδια», λέει ο Χ. Ακσόι

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει προκλητικές ενέργειες στο Καστελλόριζο, αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, σε ανακοίνωσή του αναφερόμενος σε δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο σύμφωνα με τα οποία Έλληνες στρατιώτες έφτασαν στο Καστελλόριζο.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι στα μέσα ενημέρωσης υπήρξαν ειδήσεις αναφορικά με συσσώρευση στρατιωτών από την Ελλάδα.

«Με βάση τη συνθήκη του Παρισιού του 1947 το Καστελλόριζο διέπεται από αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Εάν αληθεύουν οι ειδήσεις στον Τύπο, αυτό αποτελεί μια νέα ένδειξη της έλλειψης νομιμότητας στην Ελλάδα και των πραγματικών της προθέσεων για την ανατολική Μεσόγειο. Απορρίπτουμε τυχόν παράνομες ενέργειες που επιχειρούνται για τροποποίηση του καθεστώτος του νησιού», σημειώνει. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μια τέτοια πρόκληση ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας. Τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες δεν θα βοηθήσουν καθόλου την Ελλάδα», αναφέρει περαιτέρω.

Προσθέτει ότι, «εάν η Ελλάδα συνεχίσει με τέτοια βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή χαμένη θα είναι η ίδια. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει μέχρι τέλους τα δίκαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο καθώς και τα συμφέροντά της». 

Σύμφωνα με χθεσινά (30/8) δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο μεγάλος αριθμός Ελλήνων στρατιωτών έφτασε στο Καστελλόριζο με πλοίο της γραμμής μαζί με τουρίστες.

Δημοσίευσαν ακόμη και φωτογραφία αναφέροντας ότι την έδωσε το γαλλικό πρακτορείο AFP.

ΚΥΠΕ - Άννα Ανδρέου
 

 
18876