Αμαχοι σκοτώνονται και τραυματίζονται στο Αφγανιστάν

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική επαρχία Γκάζνι

Άμαχοι βρέθηκαν για ακόμη μια φορά εν μέσω διασταυρούμενων πυρών στο Αφγανιστάν, με πολλούς να σκοτώνονται, να τραυματίζονται ή να απαγάγονται σε τουλάχιστον τέσσερις επαρχίες, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Σάββατο.
 
Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική επαρχία Γκάζνι, όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί πλάι στον δρόμο, ανέφεραν τοπικοί αιρετοί.
 
 Άλλοι 12 τραυματίστηκαν στο συμβάν αυτό, σύμφωνα με έναν από αυτούς, τον Χαλίκ Νταντ Ακμπάρι.
 
Αξιωματούχοι επέρριψαν την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια στους Ταλιμπάν, πάντως η οργάνωση δεν έχει αντιδράσει ακόμη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Στη νότια επαρχία Κανταχάρ, ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι πρώην αξιωματικού της αστυνομίας, σκότωσαν τον πατέρα του και δύο συγγενείς του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, ο Μπαχίρ Αχμάντι.
 
Ο αξιωματικός μπόρεσε να διαφύγει. Το κίνητρο της επίθεσης αυτής δεν είναι σαφές, σημείωσε ο Αχμάντι.
 
Στη νότια επαρχία Πάκτια, οι Ταλιμπάν πήραν οκτώ άμαχους ομήρους στην προσπάθειά τους να αναγκάσουν τους κατοίκους της περιοχής να διακόψουν τις σχέσεις τους με την κεντρική κυβέρνηση, ανέφερε ο αξιωματούχος Τζανάτ Χαν Σαμκανάι.
 
Ανάμεσα στους ομήρους είναι ο γιος ενός περιφερειάρχη, πρόσθεσε. Δύο άμαχοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης των Ταλιμπάν με όλμους στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, ανέφερε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.
 
Ο Τζάβιντ Φάισαλ, εκπρόσωπος του Αφγανικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ανέφερε χθες, μέσω Twitter, ότι την εβδομάδα που πέρασε, σε ενέργειες των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν 23 άμαχοι και τραυματίστηκαν άλλοι 45.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Εξάλλου, τέσσερα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε ενέδρα των Ταλιμπάν στη νότια επαρχία Ουρουζγκάν, σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της επαρχίας, τον Μοχάμαντ Σαντάτ Νασίρι.
 
Άλλοι έξι τραυματίστηκαν στην ενέδρα, στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τρινκότ, διευκρίνισε.
 
Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν εν μέσω των επιθέσεων ότι άφησαν ελεύθερους 17 αιχμαλώτους τους στη δυτική επαρχία Γορ.
 
Εκατοντάδες μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι Ταλιμπάν συνεχίζουν τη δράση τους. Η Κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει ότι η κλιμάκωση της βίας θα θέσει υπό αμφισβήτηση τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους ισλαμιστές αντάρτες.

(ΚΥΠΕ)

 
20528