Αναβολή δικαστικής απόφασης για Ever Given

Δίνεται χρόνος για «φιλικό διακανονισμό»

Οι ιδιοκτήτες του τεράστιου φoρτηγού πλοίου που μπλόκαρε τη Διώρυγα του Σουέζ τον Μάρτιο έχουν κάνει νέα προσφορά για αποζημίωση στη διαφορά που έχει προκύψει με την αρχή του καναλιού, δήλωσε δικηγόρος της αρχής, την Κυριακή, καθώς δικαστική απόφαση για την  υπόθεση αναβλήθηκε για δύο εβδομάδες.

Όπως μεταδίδει το Reuters το φορτηγό πλοίο Ever Given βρίσκεται αγκυροβολημένο σε μια λίμνη πλάι στη διώρυγα από την απεμπλοκή του στις 29 Μαρτίου. 

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) είχε απαιτήσει $916 εκατ. σε αποζημιώσεις, για να καλύψει τις προσπάθειες διάσωσής του, την ζημιά που έγινε στην φήμη της Διώρυγας και το εισόδημα που έχασε, προτού να μειώσει δημοσίως το ποσό στα $550 εκατ. 

Οι Ιάπωνες ιδιοκτήτες του πλοίου Shoei Kisen και οι ασφαλιστές τους έχουν αμφισβητήσει αυτό το ποσό καθώς και το ότι το πλοίο κρατείται στη βάση δικαστικού διατάγματος της Αιγύπτου. 

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν ως το Σάββατο, όπως δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίο ο δικηγόρος της Αρχής Κάλεντ Αμπού Μπακρ. Ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες του πλοίου έχουν υποβάλει νεα προσφορά χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το ύψος της.

Ο Πρόεδρος της Αρχής είχε δηλώσει ότι η εταιρεία είχε προσφέρει $150 εκατ.

Την Κυριακή αναμενόταν απόφαση του δικαστηρίου μετά από αρκετές καθυστερήσεις, ωστόσο η πλευρά της εταιρείας ζήτησε όπως δοθεί χρόνος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ανέφερε ένας εκ των δικηγόρων της.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η υπόθεση αναβλήθηκε ως τις 4 Ιουλίου για να δοθεί χρόνος να βρεθεί ένας «φιλικός διακανονισμός» μεταξύ των πλευρών.

(ΚΥΠΕ)

Tags
 
18517