Απέτυχε το μερικό lockdown / «Κλειδώνει» την Γερμανία η Μέρκελ

Νέο καθολικό lockdown αποφάσισε η κυβέρνηση της Γερμανίας μετά την αποτυχία του μερικού lockdown

Καθολικό lockdown σε ολόκληρη τη Γερμανία από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μετά από διάσκεψη που είχε σήμερα με τους Πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων.

Η απόφαση ήρθε μετά την αποτυχία του μερικού lockdown που ισχύει στη χώρα από την 8η Νοεμβρίου.

Η παραπάνω τακτική όχι μόνον δεν κατάφερε να μειώσει τα κρούσματα και τους θανάτους, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να υπάρχουν σχεδόν κάθε 24ωρο 30.000 κρούσματα και 500 νεκροί.

Συνεπώς, από την ερχόμενη Τετάρτη κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα σχολεία, τα κομμωτήρια κλπ και θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Για τις ημέρες των Χριστουγέννων, κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να συναντηθεί το πολύ με τέσσερα μέλη άλλης οικογένειας, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις.

Η Καγκελάριος Μέρκελ έκανε λόγο για άμεση ανάγκη λήψης μέτρων προτού είναι πολύ αργά και καταρρεύσει το σύστημα υγείας της χώρας που ήδη δέχεται μεγάλες πιέσεις.

Επίσης, η Καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να μην ταξιδέψουν τις ημέρες των εορτών –εκτός εάν πρόκειται για πολύ μεγάλη ανάγκη- ενώ δεν θα λειτουργήσουν και τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, γεγονός που αποτελεί και μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τον γερμανικό τουρισμό.

ΚΥΠΕ 

 
15523