Αυτή η πτήση με προορισμό το πουθενά ξεπούλησε σε 10 λεπτά

«Είναι πιθανώς η πτήτη που πούλησε περισσότερο απ′ όλες στην ιστορία της Quantas»

To Boeing 787 της Quantas φθάνει στο αεροδρόμιο του Περθ μετά από μια μεγάλη πτήση από Λονδίνο. Πριν την πανδημία οι περισσότεροι από εμάς βλέπαμε μια αεροπορική πτήση απλά ως μια μέθοδο μετάβασης από τον έναν προορισμό στον άλλο το συντομότερο δυνατόν.

Ωστόσο, εν μέσω παγκόσμιων προορισμών, οι ταξιδιώτες έχουν αρχίσει να νοσταλγούν όχι μόνο απομακρυσμένους περιορισμούς αλλά την ίδια την πτήση - από την συγκίνηση της απογείωσης ως την απαάμιλλη θέα της Γης από το παράθυρο της καμπίνας.

>>> Διαβάστε επίσης: Πιθανά έκτακτα μέτρα στη Λάρνακα όπως Λεμεσό, λέει ο Βύρας <<<

Κάπως έτσι προέκυψαν «ταξίδια στο πουθενά», ταξίδια, δηλαδή, που πραγματοποιούνται για τον σκοπό του ταξιδιού και μόνο - κι όχι τον προορισμό.

Αποδεικνύοντας πόσο δημοφιλή είναι αυτά τα ταξίδια, μια πτήση με προορισμό το πουθενά που προσφέρεται από την αεροπορική εταιρεία Quantas εξαντλήθηκε μέσα σε 10 λεπτά.

«Είναι πιθανώς η πτήτη που πούλησε περισσότερο απ′ όλες στην ιστορία της Quantas», ανέφερε ο CEO της εταιρείας, ΄Αλαν Τζόις σε δήλωσή του.

«Οι άνθρωποι (λόγω της πανδημίας) χάνουν σαφώς τα ταξίδια και την εμπειρία της πτήσης. Εάν υπάρχει ζήτηση, σίγουρα θα κοιτάξουμε να κάνουμε περισσότερες από αυτές τις γραφικές πτήσεις, ενώ όλοι περιμένουμε να ανοίξουν τα σύνορα», ανέφερε ο ίδιος επίσης.

Η πτήση QF787, αναμένεται να αναχωρήσει από το Σίδνεϊ στις 10 Οκτωβρίου και να επιστρέψει στην αυστραλιανή μητρόπολη επτά ώρες αργότερα. Είχε διαθέσιμα 134 εισιτήρια προς πώληση τα οποία εξαντλήθηκαν σε δέκα λεπτά από την ανακοίνωσή της.

>>> Διαβάστε επίσης: «Έκοψαν» τα στοιχήματα λόγω κορωνοϊού οι Κύπριοι <<<

Θα εκτελέσει μια τεράστια βόλτα πάνω από το Κουίνσλαντ και την Χρυσή Ακτή, την Νέα Νότια Ουαλία και τις απομακρυσμένες εσωτερικές περιοχές της Αυστραλίας.

Από ψηλά, οι επιβάτες θα πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίσουν διάσημα αξιοθέατα της Αυστραλίας, όπως το Λιμάνι του Σίδνεϊ, ενώ το αεροπλάνο θα κάνει και μια χαμηλή πτήση πάνω από ορισμένα ορόσημα. Σημειωτέον ότι προσφέρεται επίσης ειδική ψυχαγωγία στο πλοίο.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με ένα αεροσκάφος Qantas Boeing 787 Dreamliner, που προορίζεται συνήθως για διηπειρωτικά ταξίδια σε όλες τις ηπείρους. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν πολύ λίγες πτήσεις που εκτελούν δρομολόγια από και προς την Αυστραλία λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών και ο διεθνής στόλος της Qantas είναι αδρανής.

Το Dreamliner φημίζεται για τα μεγάλα παράθυρά του, καθιστώντας το ιδανικό για περιηγήσεις στα 30.000 πόδια

Πηγή: Huffingtonpost.gr

 
20883