Βέτο Ακιντζί στον ανασχηματισμό που πρότεινε ο Τατάρ

Προγραμματίζουν και δεύτερη συνάντηση

Βέτο έθεσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στις αλλαγές του «υπουργικού συμβουλίου» που του παρουσίασε νωρίς το μεσημέρι ο Ερσίν Τατάρ, λόγω του Αϊτάτς Τσιαλούντα, «βουλευτή» του ΚΕΕ που προορίζονταν για «υπουργοποίηση» καθώς εναντίον του υπάρχει υπόθεση διαφθοράς και έχει ζητηθεί η άρση της «βουλευτικής ασυλίας».
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, για το συγκεκριμένο άτομο ο Μουσταφά Ακιντζί, μετά τη συνάντηση με τον «πρωθυπουργό» Τατάρ, ζήτησε την γνώμη του «γενικού εισαγγελέα» ο οποίος μετέβη στο «προεδρικό».
 
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαρπέρ, έγινε γνωστό ότι ο κ. Ακιντζί έθεσε βέτο στον ανασχηματισμό. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το «σύνταγμα» του ψευδοκράτους τον διορισμό της «κυβέρνησης» και τις αλλαγές στο «υπουργικό συμβούλιο» πρέπει να εγκρίνει ο εκάστοτε «πρόεδρος».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στο μεταξύ, γύρω στις 4 το απογευμα, ο κ. Τατάρ συναντάται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες με τον κ. Ακιντζί στο γραφείο του Τ/κ ηγέτη.
 
Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν,μετά την συνάντηση με τον κ. Ακιντζί ο Ερσίν Τατάρ μετέβη στο γραφείο του στην «πρωθυπουργία» και εκεί πήγε ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπαστσιερί. Η συνάντηση των δύο στο «πρωθυπουργικό» γραφείο, αναφέρεται, έγινε γύρω στις 14.15 και διήρκεσε περίπου μισή ώρα.
 
Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι και την προηγούμενη του σχηματισμού της νυν «κυβέρνησης» ΚΕΕ – ΚΛ πριν ένα περίπου χρόνο, ο Ερσίν Τατάρ είχε και τότε συνάντηση με τον κ. Μπαστιερί στην τουρκική «πρεσβεία» στη Λευκωσία.
 
Η Γενί Ντουζέν, όπως και άλλες τ/κ ιστοσελίδες, αναφέρουν ότι στον ανασχηματισμό περιλαμβάνονται δύο αλλαγές. Φεύγει ο «υπουργός τουρισμού» Ουνάλ Ουστέλ που ήταν «η πέτρα του σκανδάλου με το ιδιωτικό τζετ» και στη θέση του διορίζεται ο Κουτλού Εβρέν, «βουλευτής» του ΚΕΕ στην Κερύνεια, αλλά και ο «υπουργός εργασίας», Φαίζ Σουτσιούογλου – για τον οποίο υπήρχαν παράπονα – και στη θέση του υποδείχθηκε ο κ. Τσιαλούντα, για τον οποίο ο Τ/κ ηγέτης έθεσε βέτο.
 

ΚΥΠΕ

 
12263
Thumbnail