Βηρυτός: Τραυματίστηκαν 3 Κύπριες στις εκρήξεις

Ποια η κατάσταση της υγείας τους

Το απόλυτο χάος ζει η γειτονική χώρα, μετά και τη φονική έκρηξη που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης (4/8), με τους νεκρούς και τραυματίες να αυξάνονται ραγδαία.

Μιλώντας, στο Κρατικό ραδιόφωνο, η Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας στο Λίβανο, Στάλω Χαμπίμπι ανέφερε ότι υπάρχουν 3 Κύπριες τραυματίες.

Πιο συγκεκριμένα, μια από τις γυναίκες πρόκειται για την επιτετραμμένη της κυπριακής πρεσβείας όπου φέρει τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια, ωστόσο μετά από τη νοσηλεία της απολύθηκε από το Νοσοκομείο.

>>> Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στη Βηρυτό - Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής (Βίντεο) <<<

Η δεύτερη υποβλήθηκε σε εγχείρηση όπου της αφαιρέθηκαν θραύσματα από το πόδι, ενώ η τρίτη γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά

Όπως ανέφερε η κα. Χαμπίμπι στο Βηρυτό διαμένουν μόνιμα περίπου 2000 Κύπριοι.

Ετοιμότητα από την Κύπρο για βοήθεια, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών

Σε δηλώσεις, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια. 

Παράλληλα ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας, είμαστε έτοιμοι να δεχθουμε και τραυματίες από τη γειτονική χώρα.

>>> Διαβάστε επίσης: Βηρυτός: Δεκάδες νεκροί & χιλιάδες τραυματίες από τις εκρήξεις <<<

Όσο αφορά την Κυπριακή Πρεσβεία και την κατοικία του πρέσβη ο κ. Χριστουδουλίδης είπε ότι υπέστησαν εκτεταμένες ζημίες, αφού απέχουν μόλις 5-6 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης.

Τέλος ο κ. Χριστουδουλίδης, αν χρειαστεί ανέφερε θα πραγματοποιηθούν πτήσεις για Κύπριους του Λιβάνου όπου θέλουν να επιστρέψουν στο νησί μας.

Κύπριοι πολίτες που έχουν επηρεαστεί από τα γεγονότα στη Βηρυτό καλούνται να επικοινωνήσουν με το ΥΠΕΞ

 
11448
Thumbnail