Βολές τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Ευρωκοινοβουλίου για Συρία

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τη στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντι στη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας που υιοθέτησε σήμερα απόφαση καταδικάζει με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέροντας ότι στην πραγματικότητα δεν τους εκπλήσσει αυτή η απόφαση "που έλαβαν εκείνοι που συνεχώς φιλοξενούν τους τρομοκράτες στη Βουλή".

>>> ΌΛΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ <<<

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη βάση του νόμιμου δικαιώματος άμυνας της Τουρκίας που πηγάζει από το άρθρο 51 του καταστατικού των ΗΕ και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι στόχος της επιχείρησης ήταν τα στοιχεία του PYD/YPG το οποίο αποτελεί παρακλάδι της αναγνωρισμένης από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι η απόφαση του ΕΚ είναι προκαταλλειμμένη εναντίον της Τουρκίας και στερούμενη λογικής, προσθέτοντας ότι δεν συνάδει με τις πραγματικότητες. Υποστηρίζει ότι αντί να δείξει αλληλεγγύη στην Τουρκία που αγωνίζεται ενάντια στην τρομοκρατία και την παράνομη μετανάστευση, προτιμά να υπηρετεί μια τρομοκρατική οργάνωση και να δίνει κύρος στους αβάσιμους ισχυρισμούς της. Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕ η απόφαση δεν εξυπηρετεί τις προσπάθειες ανάπτυξης των σχέσεων και δημιουργίας κλίματος συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Τουρκίας. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταλήγει αναφέροντας ότι καμιά δύναμη και καμιά απόφαση δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία από το να λαμβάνει τα απαραίτητα βήματα για την διασφάλιση της εθνικής της ασφάλειας. 
 
(ΚΥΠΕ/Άννα Ανδρέου)
 

 
18415