Δείτε το νέο βίντεο του Al Jazeera

Η εμπλοκή της Κύπρου σε επενδύσεις σε βρετανικό ποδόσφαιρο

To δίκτυο AL Jazeera, μετά την δημοσιοποίηση των ηχητικών δημοσίευσε και βίντεο σήμερα (98/8), με τίτλο ''The man who sell football'', 66 λεπτών περίπου, το οποίο εμπλέκει και πάλι την Κύπρο και το επενδυτικό πρόγραμμα.

>>>ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ<<<

Συγκεκριμένα το νέο βίντεο του Al Jazeera εστιάζει στο πώς επενδυτές με ύποπτο παρελθόν που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο του βρετανικού ποδοσφαίρου και τις αγοραπωλησίες συλλόγων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό διαβατήριο από την Κύπρο μετά και τα νέα δεδομένα που έφερε το Brexit. 

>>> Οι εξελίξεις με το βίντεο του Al Jazeera <<<

Οι υπό κάλυψη δημοσιογράφοι του Al Jazeera συναντώνται με μεσάζοντες οι οποίοι τους διαβεβαιώνουν ότι έχουν τον τρόπο να τρέξουν τις διαδικασίες ούτως ώστε ο υποτιθέμενους πελάτης τους να εμπλακεί στο βρετανικό ποδόσφαιρο αγοράζοντας συγκεκριμένη ομάδα, παρά το γεγονός ότι έχει ύποπτο παρελθόν και καταδίκες στη χώρα του. Στα πλαίσια αυτά εμπλέκεται και η Κύπρος αφού μέσω της χώρας μας θα εξασφάλιζε το απαραίτητο ευρωπαϊκό διαβατήριο ο δήθεν κινέζος επενδυτής. 

Η έρευνα αυτή ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων στην Κύπρο και να προκύψει το γνωστό βίντεο και ο σάλος που προκλήθηκε τον Οκτώβριο του 2020.  

Η αναφορά της Κύπρου στο νέο βίντεο

Στο νέο βίντεο εμφανίζονται και πάλι οι ίδιοι πρωταγωνιστές από την Κύπρο. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάννης, ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης αλλά και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Giovanni Αντώνης Αντωνίου. 

Αναφορά σε Κύπριο Υπουργό 

Το νέο στοιχείο αφορά αναφορά για εμπλοκή υπουργού από την Κύπρο ο οποίος θα βοηθούσε για να ''τρέξει'' η διαδικασία. Όπως αναφέρει σε κάποιο σημείο ένας από τους μεσάζοντες, ο εν λόγω Κύπριος Υπουργός σε άλλη περίπτωση ταξίδεψε στο Λονδίνο για να να διασφαλίσει ότι ένας Ρώσος που βρισκόταν στην κόκκινη λίστα με τους καταζητούμενους της Interpol, θα εξασφάλιζε κυπριακό διαβατήριο. Δεν κατονομάζεται ο Υπουργός. Στο βίντεο πάντως εμφανίζεται και η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά κανένας Κύπριος Υπουργός δεν ταξίδεψε στο Λονδίνο για θέματα πολιτογραφήσεων. 

Φ

Οι μεσάζοντες εξηγούν πώς οι επενδυτές μπορούν να αποκτήσουν κυπριακό διαβατήριο ακόμα και με νέο όνομα. Αναφέρουν στους υπό κάλυψη δημοσιογράφους ότι έκαναν πολλές φορές ξανά στο παρελθόν αυτή τη διαδικασία. 

Θα αξιολογήσει τα τυχόν νέα στοιχεία η Νομική Υπηρεσία

Νωρίτερα σήμερα (9/8) ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε ότι οποιαδήποτε μαρτυρία υπάρξει μέσω ενός νέου βίντεο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera και αφορά την Κύπρο θα τύχει της σωστής αξιολόγησης από τη Νομική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Με όλες τις υποθέσεις αυτές, ανέφερε, η Αστυνομία υπό την καθοδήγηση της Νομική Υπηρεσίας ενεργεί μεθοδικά, προσεκτικά και χωρίς πολλές κουβέντες. Σίγουρα, πρόσθεσε, στην έκταση που θα υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω μαρτυρία είτε με το βίντεο είτε με οποιαδήποτε άλλο τρόπο, αυτή θα τύχει της σωστής αξιολόγησης και από την Αστυνομία και από την Νομική Υπηρεσία.  

Θυμίζουμε ότι το πρώτο βίντεο του Al Jazzera δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και προκάλεσε σάλο στην Κύπρο. Αποτέλεσμα ήταν να παραιτηθούν ο τότε Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης αλλά και ο πρώην Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάννης οι οποίοι ήταν εκ των πρωταγωνιστών του βίντεο. 

Tags
 
20837