Διερευνητικές: Τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου ο επόμενος γύρος

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο επόμενος γύρος διερευνητικών επαφών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

«Ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» χαρακτήρισε τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο Reuters, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο επόμενος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη του μήνα ή στις αρχές Μαρτίου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«(Τις) Αναμένω εντός του επόμενου μήνα, κάποια στιγμή προς τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Είναι ένα καλό βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση» τόνισε, και πρόσθεσε ότι σίγουρα θα γίνουν πριν την προγραμματισμένη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στις 25 Μαρτίου.
 
Αναφορικά με το ζήτημα των εμβολιασμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της απόφασης για συντονισμένες προσπάθειες αγορών εμβολίων των κρατών μελών της ΕΕ μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποστηρίζοντας πως οι μικρότερες χώρες του μπλοκ θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα διαπραγματεύσεων μόνες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η επιλογή της κεντρικής διαχείρισης των αγορών εμβολίων ήταν σωστή. «Μπορώ να σας πω, ως μια μικρή χώρα, δεν θέλω να διαπραγματεύομαι μόνος μου με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Είμαι χαρούμενος που η Ευρώπη διαπραγματεύτηκε συνολικά. Ναι υπήρχαν επιπλοκές, ναι υπήρχαν ζητήματα, αλλά ας μην ξεχάσουμε την μεγάλη εικόνα».

(ΚΥΠΕ)

 
20894