Διπλωμάτης ΕΕ: Οι ηγέτες θα αποφασίσουν για τη λίστα κυρώσεων

Το κείμενο θα τεθεί στους 27 για διαπραγμάτευση και οι 27 θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν, ανέφερε ο διπλωμάτης

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετάσει αν θα προστεθούν νέα ονόματα στη λίστα των κυρώσεων για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και αν θα επεκταθεί η ισχύς της και σε πράξεις κατά της Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα εξήγησε Ευρωπαίος διπλωμάτης στις Βρυξέλλες. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανώτερο Ευρωπαίο διπλωμάτη που είχε την αρμοδιότητα να ενημερώσει τον Τύπο στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το κείμενο για την Τουρκία δεν είναι το τελευταίο, θα τεθεί στους 27 για διαπραγμάτευση και οι 27 θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για δύο θέματα, κατά πόσο θα προστεθούν και άλλα ονόματα και αν θα επεκταθεί η υπάρχουσα λίστα ως προς το εύρος εφαρμογής της. 

>>> Διαβάστε επίσης: Αυτοί αγόρασαν το Βερεγγάρια / Τι θα το κάνουν <<<

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και για την παράγραφο και τη σχέση με την Τουρκία γενικά, “δεν είναι έκπληξη ότι κάποια κράτη μέλη διαφωνούν”, είπε χαρακτηριστικά. 

Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συναντηθούν με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα.

(ΚΥΠΕ)

 
19103