Το ΔΣ της Frontex στηρίζει πλήρως την Ελλάδα στα σύνορα

Τα Κράτη Μέλη επιβεβαιώνουν την ετοιμότητά τους να παρέχουν τις αντίστοιχες υποχρεωτικές συνεισφορές τους

Το διοικητικό συμβούλιο της Frontex, το οποίο πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στην έδρα της Frontex στη Βαρσοβία, συμφώνησε ότι ο Οργανισμός θα υποστηρίξει πλήρως την Ελλάδα όσον αφορά την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης στα εξωτερικά σύνορά της έναντι της Τουρκίας και να ενεργήσει με πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το ΔΣ αποφάσισε ακόμη να εφαρμόσει την ταχεία επέμβαση στα σύνορα που ζήτησε η Ελλάδα και αποφάσισε ο Εκτελεστικός Διευθυντής. Τα Κράτη Μέλη επιβεβαιώνουν την ετοιμότητά τους να παρέχουν τις αντίστοιχες υποχρεωτικές συνεισφορές τους στο πλαίσιο της ομάδας ταχείας αντίδρασης και τα τεχνικά στοιχεία ενεργητικού στο πλαίσιο της ομάδας εξοπλισμού ταχείας αντίδρασης συμπληρωμένα με πρόσθετες δεσμεύσεις από την ομάδα τεχνικού εξοπλισμού και η Frontex είναι πλέον έτοιμη να επεκτείνει περαιτέρω την υποστήριξή της για την Ελλάδα σε άλλους επιχειρησιακούς τομείς ή και τύπους βοήθειας στο πλαίσιο της εντολής της.

>>>Διαβάστε ακόμη: Μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας: Νέα επεισόδια στον Έβρο (Βίντεο)<<<

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Frontex απαρτίζεται από εκπροσώπους των προϊσταμένων των συνοριακών αρχών των κρατών μελών της ΕΕ που έχουν υπογράψει το κεκτημένο του Σένγκεν, συν δύο μέλη της Κομισιόν.

ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Αθανασίoυ

 
19145