Δυναμική επέκταση του fund του Κατάρ στην Ινδία – Νέα επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων

Μια ακόμη επένδυση στον κλάδο λιανικής της ταχύτατα αναπτυσσόμενης αγοράς της Ινδίας από τους Καταριανούς

Σε ένα ακόμη σημαντικό «άνοιγμα» στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας προχώρησε το κρατικό fund του Κατάρ επενδύοντας 1 δισ. δολάρια στην εταιρεία λιανικής του Ινδού δισεκατομμυριούχου Μουκές Αμπάνι.

Όπως ανακοινώθηκε, το Qatar Investment Authority θα αποκτήσει μετοχικό μερίδιο ύψους 0,99% στην Reliance Retail Ventures Limited, που ανήκει στον πολυσχιδή όμιλο Reliance Industries, που σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο της χώρας, με βάση την κεφαλαιοποίηση του και διαθέτει συμφέροντα σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Η αξία της Reliance Retail, στην ηγεσία της οποίας βρίσκεται η κόρη του μεγιστάνα, Ίσα Αμπάνι, εκτιμάται στα 100 δισ. δολάρια και θεωρείται επίσης η κορυφαία του κλάδου στην Ινδία.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις του ύψους 450 δισ. δολαρίων fund στον κλάδο του λιανεμπορίου στην Ινδία. Έχει προηγηθεί η απόκτηση μεριδίων στην ινδική startup Rebel Foods και την εταιρεία ντελίβερι Swiggy.

Επίσης μόλις νωρίτερα μέσα στο μήνα το QIA δαπάνησε 474 εκατ. δολάρια για την αγορά περίπου του 3% της Adani Green Energy, την ανερχόμενη εταιρεία ΑΠΕ του έτερου Ινδού billionaire, Γκαουτάμ Αντάνι.

newmoney.gr