Έκτακτα μέτρα σχετικά με τις μεταλλάξεις λαμβάνει η Γερμανία

«Θέλουμε να κρατήσουμε μακριά τον ιό. Και γι’ αυτό πρέπει πράγματι να περιορίσουμε μερικές αερομεταφορές και ταξίδια»

Η ε/φ Bild με τίτλο «Ο Ζεχόφερ σχεδιάζει ελέγχους στα σύνορα από αστυνομικούς χωρίς διακριτικά», αναφέρει πως ο  ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ εξαγγέλλει αυστηρούς περιορισμούς για είσοδο ταξιδιωτών στη Γερμανία.

Όπως δήλωσε ο Χόρστ Ζεχόφερ «θέλουμε να κρατήσουμε μακριά τον ιό. Και γι’ αυτό πρέπει πράγματι να περιορίσουμε μερικές αερομεταφορές και ταξίδια». Δεν πρόκειται για απαγόρευση των ταξιδιών, «αλλά πρόκειται για μέτρα σχετικά με το πώς θα εμποδίσουμε έναν πολύ μολυσματικό ιό να μπει στη Γερμανία».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Αλλά ο λόγος είναι: Αν ζητάμε πολλά από τους ανθρώπους στη Γερμανία, τότε δεν μπορούμε ασταμάτητα να καθόμαστε να κοιτάμε τον κίνδυνο να μεταφερθεί στη Γερμανία ένας πολύ μολυσματικός ιός».

Ως Υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει πως υιοθετεί «τον βασικό κανόνα ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε την είσοδο στη Γερμανία από περιοχές με μετάλλαξη».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Περιοχές με μετάλλαξη είναι προς το παρόν η Μεγάλη Βρετανία, η Πορτογαλία, η Νότιος Αφρική και η Βραζιλία. Κάθε μέρα μπορεί να προστεθούν και άλλες, προειδοποίησε ο Ζεχόφερ.

Ο Ζεχόφερ ανακοίνωσε ότι: «Θα γίνονται έλεγχοι στα αεροδρόμια και στους δρόμους και στα τρένα».

Στο ερώτημα για το εάν όσοι έφυγαν ταξίδι και θέλουν να επιστρέψουν στη Γερμανία από μια περιοχή με μετάλλαξη, θα υπαχθούν στις αντίστοιχες διατάξεις, απάντησε πως «εάν  οι Γερμανοί είναι στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, το ελάχιστο που πρέπει να τους επιβάλει κανείς είναι να κάνουν τεστ πριν μπουν στο αεροπλάνο. Αν δεν το κάνουν, θα πρέπει να το κάνουν αμέσως εδώ στα σύνορα}.

«Η ανάπτυξη του εμβολίου είναι μια ιστορία επιτυχίας, αφού ποτέ δεν υπήρξαν τόσο γρήγορα αποτελεσματικά εμβόλια σε μια πανδημία», πρόσθεσε ο Ζεχόφερ. 

Σχετικά με το τι συμβουλεύει τον Υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν,  ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Του είπα σήμερα: Συνέχισε το δρόμο σου, εξήγησε την πολιτική σου και διατήρησε την ψυχραιμία σου. Κι αυτός με ευχαρίστησε». 

(ΚΥΠΕ)

 
20887