Ελλάδα: Νέος ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα

Νέος σεισμός, ισχυρός αλλά μικρότερος από αυτόν το μεσημέρι, σημειώθηκε λίγο μετά τις 08:00 στην περιοχή της Ελασσόνας

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ελασσόνα, σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό μετά τον μεγάλο σεισμό το μεσημέρι.

Ο νέος σεισμός έχει εστιακό βάθος τα 13,8 χλμ και εντοπίζεται 22 χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Υπενθυμίζεται πως ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Pίχτερ σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ελασσόνας προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Τρεις ακόμα δυνατοί σεισμοί

Μετά τον σεισμό τον 6 Ρίχτερ ακολούθησαν τρεις σεισμικές δονήσεις μέσα σε διάστημα περίπου μισής ώρας άνω των 4 Ρίχτερ. Ο πρώτος, σημειώθηκε στις 12:19 ήταν 4,7 Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 10 χλμ., ο δεύτερος στις 12:26 είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 10 χλμ. και ο τρίτος και πιο ισχυρός ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος επίσης 10 χλμ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

 

Σημαντικές ζημιές στην Ελασσόνα

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Παράλληλα, με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κλείσανε όλα τα σχολεία στην περιοχή, ενώ με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

Ρωγμές έχουν προκληθεί και σε δύο σχολεία στον Τύρναβο. Ζημιές σε σχολείο σημειώθηκαν και στο Δαμάσι, όπου κατέρρευσε οροφή, ενώ στο Μεσοχώρι κατέρρευσε το καμπαναριό του Αγίου Δημητρίου.

Ζημιές έχει υποστεί και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Δήμου Τυρνάβου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ζημιές καταγράφονται στην είσοδο της εκκλησίας καθώς έχει πέσει τμήμα της πρόσοψης του ναού. 

Μέχρι το απόγευμα είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 30 σπίτια με σοβαρές ζημιές στην περιοχή Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας. Οι ζημιές που σημειώθηκαν αφορούν σε πτώσεις τμημάτων σε τοίχους αλλά και σε σημαντικές ρωγμές σε αρκετές περιπτώσεις. Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στους δρόμους και αναμένουν οδηγίες από τον Δήμο και την πολιτική προστασία

Πηγή: Sputnik.gr

 
17057