Ελλάδα: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από την Παρασκευή

Από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπονται μέσω SMS μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις 

Σε αυστηροποίηση των μέτρων σε όλη την Ελλάδα προχωρά η κυβέρνηση καθώς όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ λαμβάνονται μέτρα για την τηλεργασία και την ατομική άσκηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν η διαπίστωση περιττών μετακινήσεων σε σπίτια πολιτών.

Σημειώνεται ότι από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπονται μέσω SMS μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις κοντά στην οικία του καθενός. Οι λόγοι μετακίνησης είναι για εργασία, υγεία και βόλτα κατοικιδίου. Θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις δηλαδή με τον κωδικό SMS 1 για περίπτωση υγείας και 6 για βόλτα κατοικιδίου καθώς και βεβαίωση εργαζομένου.

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση σε σύνθεση έως τρία άτομα και ισχυρή σύσταση να πραγματοποιείται κοντά στο σπίτι των πολιτών.

>> > Κορωνοϊός: Όλες οι εξελίξεις εδώ <<<

Για την τηλεργασία από την Παρασκευή κάθε οργανισμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να διαθέτει έκθεση που να τεκμηριώνει λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Υψηλή θετικότητα
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία ισχύουν περισσότερο καιρό, βρίσκεται στο 32%, γεγονός που ερμήνευσε ως τεράστια διασπορά του κορονοϊού.

Είναι ενδεικτικό ότι σε μία ημέρα έγιναν στις εφημερίες των νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα 25 διασωληνώσεις, ενώ μόνο στην εφημερία του ΑΧΕΠΑ έγιναν 86 εισαγωγές περιστατικών COVID-19.

Στην περιοχή θα εφαρμοστεί ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης, καθώς η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αρκετά υψηλή. Το σχέδιο προβλέπει επιπλέον 50 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς COVID-19 μέχρι την Κυριακή στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας καθώς και ένα C-130 διαθέσιμο για αεροδιακομιδές.

Πηγή: sputniknews
 

 
15013