Ελλάδα:12 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη Αττικής

Ανησυχία στις ελληνικές Αρχές

Ανησυχία επικρατεί στις ελληνικές Αρχές, καθώς δώδεκα άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη.
 
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, πρόκειται για δέκα ηλικιωμένους και δύο εργαζόμενους στο γηροκομείο, ενώ έχουν εξεταστεί συνολικά 122 δείγματα. Παράλληλα, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών όσων έχουν εντοπιστεί θετικοί.
 
Το γηροκομείο στο οποίο φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι βρέθηκε στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Μετά τη διαπίστωση του κρούσματος, επιτόπου μετέβησαν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε ελέγχους στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό. Από το βράδυ της Κυριακής μάλιστα, ο χώρος του γηροκομείου τέθηκε σε καραντίνα με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σε μια άλλη εξέλιξη, εισαγγελική έρευνα έχει διαταχθεί για τα περιστατικά σε δύο εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα όπου ιερείς πρόσφεραν την Κυριακή τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε ισχύ σχετική απαγόρευση.

(ΚΥΠΕ)

 
20886