Ελληνικό ΥΠΕΞ: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου

«Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της», τονίζει η Αθήνα

Για ανυπόστατους χαρακτηρισμούς κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επέκρινε την Ελλάδα ότι βύθιζε βάρκες μεταναστών και έπνιγε πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Το ΥΠΕΞ τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών».

«Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

»Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ισχυρίσθηκε χθες (26/10) κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, ότι «η Ελλάδα πυροβολεί και βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο και εξαναγκάζει πολλούς από αυτούς να επιστρέψουν τραυματισμένοι στην Τουρκία».

Με τις δηλώσεις του αυτές, ο κ. Τσαβούσογλου επιτέθηκε αμέσως στην Ελλάδα και εμμέσως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθώντας να εκθέσει τη χώρα μας για την αντιμετώπισή της απέναντι στο μεταναστευτικό και να δείξει παράλληλα ότι η γείτονα χώρα συμπεριφέρεται καλύτερα στα περίπου 4 εκατ. προσφύγων που ζουν στην Τουρκία.

 
18839