Ελπίδες για νέα αγωγή κατά κορωνοϊού με ένεση αντισωμάτων

Η αγωγή κρίνεται ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Μια νέα ελπιδοφόρα αγωγή κατά του κορωνοϊού αναπτύσσει μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία, σύμφωνα με δηλώσεις στη Sunday Telegraph.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανο-σουηδικής AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό, είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι αναπτύσσεται «ένας συνδυασμός δύο αντισωμάτων» που θα χορηγείται σε μία δόση σε ενέσιμη μορφή «διότι έχοντας και τα δύο αντισώματα μειώνεται η πιθανότητα αντίστασης (του ιού) στο ένα αντίσωμα».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η αγωγή κρίνεται ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα πρώτα στάδια της προσβολής ενός οργανισμού.

Η AstraZeneca έχει ήδη αναλάβει να παρασκευάσει 2 δισεκατομμύρια δόσεις του υπό κλινική δοκιμή εμβολίου κατά του κορωνοϊού που έχουν αναπτύξει ερευνητές στο Ινστιτούτο Τζένερ της Οξφόρδης.

Η θεραπεία με αντισώματα είναι πιο ακριβή από την παρασκευή εμβολίου και για το λόγο αυτό θα δοθεί προτεραιότητα στη χορήγηση της αγωγής σε ηλικιωμένους και ευπαθείς.

Την Πέμπτη (4/6) η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τη Συμμαχία Καινοτομιών Επιδημιολογικής Ετοιμότητας (Cepi) για την παραγωγή 300 εκατομμυρίων εμβολίων της Οξφόρδης που θα διατεθούν σε διάφορες χώρες του κόσμου, πλην των συμβολαίων που έχουν ήδη συναφθεί με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

>>> Όλες οι εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό <<<

Κλινικές δομικές αυτού του εμβολίου ξεκίνησαν και στη Βραζιλία μετά από το Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι η αποτελεσματικότητά του μπορεί να ελεγχθεί επαρκώς καθώς η επιδημιολογική κατάσταση βελτιώνεται επί βρετανικού εδάφους και οι πιθανότητες έκθεσης των εθελοντών στον ιό μειώνονται.

Μέλος της Cepi είναι το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, το οποίο σύμφωνα με τη Sunday Telegraph εξετάζει «παράλληλες» συμπράξεις με την AstraZeneca, αναφορά που πιστεύεται ότι αφορά την ανάπτυξη της αγωγής αντισωμάτων.

ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Γκαβός
 

 
18876