Εμπόδιο στις συνομιλίες με Εργατικούς οι κόκκινες γραμμές της Μέι

Τα αγκάθια στις συνομιλίες με τους Εργατικούς για το Brexit


Στην Τερέζα Μέι και την απροθυμία της να υποχωρήσει από τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές αποδίδουν πηγές που πρόσκεινται στις συζητήσεις με τους Εργατικούς τη στασιμότητα των διαπραγματεύσεων.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Οι ίδιοι άνθρωποι μάλιστα, υποστηρίζουν στην «Guardian», ότι εάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν αποφασίσει να κάνει πίσω στο ζήτημα της μελλοντικής τελωνειακής ένωσης, δεν θα υπάρξει ουδεμία πρόοδος στο Brexit.

Την ανάγκη του συμβιβασμού στο μείζον θέμα της τελωνειακής ένωσης  τόνισε χθες από την πλευρά του και ο υπουργός Επικρατείας Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος εκπροσωπεί τη βρετανική κυβέρνηση στις συνομιλίες. Σε κάθε περίπτωση, ο Λίντινγκτον διέψευσε τις όποιες πληροφορίες ότι η κυβέρνησης είναι έτοιμη να κάνει στροφή στις θέσεις της και τόνισε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουν επίσης και οι Εργατικοί.

Το Εργατικό Κόμμα από την πλευρά του επιμένει ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της κυβέρνησης και ενόσω η αντιπολίτευση αναζητεί λύσεις και σε άλλα βασικά ζητήματα, όπως τα δικαιώματα των εργατών και την ασφάλεια, το βασικό θέμα της τελωνειακής ένωσης, παραμένει άλυτο. «Πρέπει να πάρει μία πολιτική απόφαση για το αν θα υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της όχι», δήλωσε μία πηγή στην «Guardian».

Σύμφωνα με τον Λίντινγκτον, και οι δύο πλευρές έχουν κοινό έδαφος για το μελλοντικό τελωνειακό καθεστώς. Αρνήθηκε ωστόσο να γίνει πιο συγκεκριμένος και να ξεκαθαρίσει εάν η Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να δεχτεί το αίτημα του Τζέρεμι Κόρμπιν για κοινή εξωτερική τιμολογιακή πολιτική με την Ε.Ε.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Βρυξέλλες έδωσαν μία ακόμη παράταση του Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου. Η νέα παράταση είναι «ευέλικτη», το οποίο σημαίνει ότι εάν το βρετανικό κοινοβούλιο καταφέρει να συμφωνήσει σε μία κοινή γραμμή και στη συνέχεια δώσει το πράσινο φως στη συμφωνία αποχώρησης, η Βρετανία θα έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει νωρίτερα από την Ένωση. Ειδεμή, θα πρέπει να συμμετέχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

naftemporiki.gr
 

 
1798
Thumbnail

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, απηύθυνε σήμερα (19/4) κάλεσμα για «τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία» της χώρας του, την Πρωτομαγιά, με στόχο να μπει τέλος στον «σφετερισμό» της εξουσίας, όπως καταγγέλλει, εκ μέρους του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

ad1mobile

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία αυτής της χώρας, την 1η Μαΐου, για να αξιώσουν να τερματιστεί οριστικά ο σφετερισμός», είπε ο Γκουαϊδό, σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον εκατοντάδων υποστηρικτών του σε πλατεία του Καράκας.

«Μιραφλόρες! Μιραφλόρες!», φώναζε το πλήθος, αναφερόμενο στο προεδρικό μέγαρο της Μιραφλόρες.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

«Το σημείο εκκίνησης αυτής της διαδήλωσης θα είναι εκεί απ’ όπου θα απαιτήσουμε να τελειώσει οριστικά ο σφετερισμός» τους απάντησε ο Βενεζουελάνος πολιτικός, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στο προεδρικό μέγαρο, που βρίσκεται στην καρδιά του Καράκας.

ad2mobile

Η ημερομηνία αυτής της νέας κινητοποίησης είναι υψηλού συμβολισμού, καθώς κάθε 1η Μαΐου η κυβέρνηση της Βενεζουέλας οργανώνει ογκώδεις διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

article 1