Εντυπωσιακές εικόνες από τα πρώτα μέτρα του Perseverance στον Άρη

Το Perseverance είναι εξοπλισμένο με 25 κάμερες, τις περισσότερες που έχουν ποτέ σταλεί στον Άρη

Τις πρώτες φωτογραφίες από τα ίχνη που άφησαν οι τροχοί του Perseverance στο κοκκινωπό αμμώδες έδαφος του Άρη, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Πρόκειται για εικόνες υψηλής ευκρίνειας από τον κρατήρα Jezero, το σημείο όπου προσεδαφίστηκε ο «Πέρσι». Το Perseverance είναι εξοπλισμένο με 25 κάμερες, τις περισσότερες που έχουν ποτέ σταλεί στον Άρη.

 

I’m on the move! Just took my first test drive on Mars, covering about 16 feet (5 meters). You’re looking at the very beginning of my wheel tracks. Many more to make. pic.twitter.com/7tFIwWFfJ4

— NASA's Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) March 5, 2021

Οι επιστήμονες φιλοδοξούν να εντοπίσουν ίχνη αρχαίας ζωής, καθώς εκεί είναι το δέλτα ενός ποταμού που υπήρχε πριν από 3 με 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Μέχρι σήμερα, οι καλύτερες εικόνες που είχαν οι επιστήμονες από τον Κόκκινο Πλανήτη ήταν οι λήψεις από το όχημα Curiosity. Στατικές, μέτριας καθαρότητας και κυρίως από το έδαφος.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Προς το παρόν, οι επιστήμονες της NASA μελετούν τα διαθέσιμα δεδομένα για τη γύρω περιοχή, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η καλύτερη διαδρομή για το ρόβερ. Η τελική απόφαση τους πιθανώς θα ληφθεί, αφού το μικρό ρομποτικό ελικόπτερο Ingenuity βάρους δύο κιλών πετάξει και κατοπτεύει τη «γειτονιά» του ρόβερ (θα είναι η πρώτη φορά που ένα drone θα πετάξει σε άλλο κόσμο). Προς το παρόν, το ελικοπτεράκι βρίσκεται προσδεμένο κάτω από την «κοιλιά» του ρόβερ.

Το Perseverance, προγραμματίζεται να διανύσει 15 χιλιόμετρα μέσα στο επόμενο αρειανό έτος (αντιστοιχεί σε περίπου δύο γήινα έτη).

 

WATCH NOW🔴
Members of my team are providing updates on the “firsts” I’ve achieved so far and what my plans will be as I set out on the search for ancient life on Mars. https://t.co/XHWGLYRGw4.

Tag your questions #CountdownToMars pic.twitter.com/0kGBHLQTQc

— NASA's Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) March 5, 2021

Πηγή: Prothema.gr