Επικοινωνία Μακρόν, Μέρκελ και ντερ Λάιεν για τη νέα μετάλλαξη

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία έχει σπείρει την ανησυχία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

>>> Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Τι κάνει η νέα μετάλλαξη κι από πού προήλθε <<<

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που κυκλοφορεί στη Βρετανία κι η οποία οδήγησε ευρωπαϊκές χώρες να αναστείλουν τις πτήσεις τους.

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας και οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν το θέμα ενώ Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία ανακοίνωσαν την αναστολή των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Έχουν εντοπιστεί μεταλλάξεις του κορονοϊού και σε άλλες χώρες

Για εμφάνιση της μετάλλαξης του νέου κορονοϊού και σε άλλες χώρες, κάνει λόγο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, η ίδια μετάλλαξη έχει επίσης εντοπιστεί στην Ολλανδία, τη Δανία και την Αυστραλία, δήλωσε ο ΠΟΥ στο BBC.

Δεν υπάρχουν, ωστόσο, στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η νέα μετάλλαξη αντιδρά διαφορετικά στα εμβόλια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, βρίσκονται τώρα κάτω από ένα νέο, αυστηρότερο περιορισμό σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ραγδαία εξάπλωση του ιού.

Πηγή: Sputnik.gr

 
14337
Thumbnail