Επιμένει ο Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην Αν. Μεσόγειο

«Θα συνεχίσουμε τις υπηρεσίες μας στην πατρίδα αυξάνοντάς τες», είπε ο Ερντογάν

Άννα Ανδρέου (Άγκυρα)

Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την πατρίδα μας με το «Ορούτς Ρέις», το «Φατίχ» και το «Κανουνί», δήλωσε σήμερα (1/11) ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις στο μέλλον θα είναι πολύ πιο διαφορετικές. 

Είπε ακόμη ότι, από την Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, από την Κύπρο μέχρι το Καραμπάχ επέδειξαν την ίδια στάση.

Σε ομιλία του στο 7ο Έκτακτο Συνέδριο του κόμματός του στην Σαμψούντα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι «τα σχέδια στην περιοχή μας θα τα πραγματοποιήσουμε ένα-ένα. Σε αυτό το θέμα είμαστε αισιόδοξοι και αποφασισμένοι. Έχουμε πάρει όλα τα εργαλεία από το χέρι τους τα οποία στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν για να διοικήσουν και να κατευθύνουν τη χώρα μας. Στη δική μας περίοδο έπαιξαν τα ίδια παιχνίδια αλλά απογοητεύτηκαν. Δεν κατάφεραν να πάρουν αιχμάλωτη την Τουρκία. Δεν κατάφεραν να γονατίσουν την Τουρκία με την τρομοκρατία. Δεν κατάφεραν να καταστρέψουν την Τουρκία με το πραξικόπημα. Με τις απειλές, την πολιορκία, και το εμπάργκο δεν κατάφεραν να θέσουν την Τουρκία υπό δεσμά. Δεν θα εμποδίσουν την οικονομία της Τουρκίας», συνέχισε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «στην Συρία είμαστε εμείς, στην Λιβύη είμαστε εκεί, δίπλα στους αδελφούς μας του Αζερμπαϊτζάν είμαστε εμείς, από την Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, από την Συρία μέχρι την Λιβύη, από την Κύπρο μέχρι το Καραμπαχ, παντού επιδείξαμε την ίδια στάση. Μακάρι από δω και μπρος με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε».

«Την περίοδο ενώπιον μας θα συνεχίσουμε τις υπηρεσίες μας στην πατρίδα αυξάνοντάς τες. Πρώτα ο Αλλάχ θα συνεχίσουμε με το Ορούτς Ρέις, θα συνεχίσουμε με το Φατίχ, με το Κανουνί θα συνεχίσουμε, με το Γιαβούζ θα συνεχίσουμε, και με όλα αυτά πρώτα ο Αλλάχ και οι σεισμικές έρευνές μας και οι γεωτρήσεις μας στο μέλλον θα είναι πολύ πιο διαφορετικές», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

(ΚΥΠΕ)
 

 
20371