Έρευνα: Έως και 2,9 εκ. τα κρούσματα covid19 το 2020 στην Αίγυπτο

Ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να ήταν μικρότερος ή μεγαλύτερος από την καταγραφή των αναφερθέντων κρουσμάτων

Νίκος Κάτσικας – Κάιρο

Την πιθανότητα 2,9 εκατομμύρια Αιγύπτιοι να έχουν μολυνθεί από την COVID-19 μέσα στο έτος 2020, αναφέρει η τελευταία έρευνα του Αιγυπτιακού Κέντρου για την Έρευνα της Κοινής Γνώμης Έρευνας «Baseera», με βάση τις απαντήσεις που έλαβε από δείγμα 3.020 Αιγυπτίων άνω των 18 ετών από όλες τις περιοχές της χώρας, στο χρονικό διάστημα από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 10 Ιανουαρίου 2021. 
 
Όπως αναφέρεται, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος ή και μικρότερος από την καταγραφή των μέχρι σήμερα επίσημα αναφερθέντων κρουσμάτων, λόγω της ομοιότητας μεταξύ των συμπτωμάτων του κορωνοϊού και άλλων ασθενειών όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. 
 
Μέχρι σήμερα, η Αίγυπτος έχει καταγράψει 189.639 κρούσματα εκ των οποίων 11.214 άτομα κατέληξαν ήδη από επιπλοκές του κορωνοϊού. 
 
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η χώρα περνά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. 
 
Να σημειωθεί ότι τόσο η Υπουργός Υγείας της Αιγύπτου, Χάλα Ζάγιεντ, όσο και ο Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας, Χάλιντ Άμπντελ Γκαφάρ, έχουν δηλώσει παλαιότερα ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού θα μπορούσε να είναι υψηλότερος από τους επίσημους αριθμούς που παρουσιάζονται, υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες.

(ΚΥΠΕ)
 

 
20894