Ερντογάν: Αδαείς όσοι πιστεύουν πως η Άλωση είναι εισβολή

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι εισβολή, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι εισβολή, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας ‘αδαείς’ εκείνους που προσπαθούν να της προσδώσουν τέτοιο νόημα.
 
“Η άλωση είναι κυρίως κατάκτηση της καρδιάς”, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος και είπε πως τα τζαμιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πριν μισό αιώνα στην Αθήνα κατεδαφίστηκαν όλα. 
 
Σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “οι πρόγονοί μας έβλεπαν την άλωση όχι απλώς ως κατάκτηση γης αλλά ως ως κατάκτηση της καρδιάς”.
 
Τον τελευταίο καιρό κάποιοι που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, προσπαθούν να προσδώσουν στην άλωση την έννοια της εισβολής. Αυτοί, πιστέψτε με, είναι εντελώς μα εντελώς αδαείς. Αν τους ρωτήσετε την έννοια της άλωσης, δεν θα την ξέρουν. Η άλωση είναι κυρίως η κατάκτηση της καρδιάς. Αλλά αυτοί δεν το ξέρουν”, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
 
Ισχυρίστηκε ότι “δεν ήταν μόνο στους τύπους η άλωση η οποία προετοιμάστηκε από τους πρωτοπόρους των προγόνων μας με τη ηθική, την παραγωγικότητα, τη γνώση και την εργατικότητά τους”.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

“Ιδού όταν ο Πορθητής έμπαινε από τείχη μέσα οι Ρωμιές κυρίες έλεγαν ‘αντί να βλέπουμε τον κώνο του καρδινάλιου επιθυμούμε να βλέπουμε το οθωμανικό τουρμπάνι’, κάτι που είναι ένδειξη αυτής της προετοιμασίας”, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος. 
 
Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο “όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέκτησε την Κων/πολη μπαίνοντας στην πόλη τον υποδέχτηκαν όχι σαν εχθρό αλλά σαν ένα σωτήρα”, προσθέτοντας ότι “όπως κάθε μέρος που κατακτούσε ο πρόγονος (Μωάμεθ ο Πορθητής) έτσι και στην Κωνσταντινούπολη υπερασπιζόταν κάθε τί καλό, σωστό, όμορφο και χρήσιμο για την ανθρωπότητα”.
 
“Αντί να καταστρέψει την Αγία Σοφία με θρησκευτική εχθρότητα, με το δικαίωμα του κατακτητή την καλλώπισε και την παρέδωσε στις υπηρεσίες των μουσουλμάνων. Τους δε άλλους χώρους θρησκευτικής λατρείας δεν τους ακούμπησε καν”, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος. 
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι “τα δικά μας τζαμιά που αναγκαστήκαμε πριν από μισό αιώνα να εγκαταλείψουμε καταστράφηκαν πολύ σύντομα”.
 
“Κοιτάξτε, στην Αθήνα αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ούτε ένα τζαμί. Όλα κατεδαφίστηκαν. Αλλά εμείς σε μια πόλη όπως η Κων/πολη δεν επιλέξαμε αυτό τον δρόμο. Κοιτάζοντας μόνο αυτή την εικόνα μπορούμε να δούμε το μεγαλείο της καρδιάς του προγόνου μας”, ανέφερε.

(ΚΥΠΕ)
 

 
14274
Thumbnail