Ερντογάν: Εμπόδιο στις σχέσεις με ΕΕ τα καπρίτσια καποίων χωρών

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία βλέπει το μέλλον της στην Ευρώπη

Φιλοευρωπαϊκή στάση επιχειρεί να δείξει τώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις κατά καιρούς επιθέσεις του στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, κατά την τηλεδιάσκεψή του με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Άγκυρα βλέπει το μέλλον της στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι «η ΕΕ είναι σε προτεραιότητα στην ατζέντα της Τουρκίας».

Υποστηρίζοντας ότι θέλει νέα σελίδα στις σχέσεις με την ΕΕ, δεν παρέλειψε να πετάξει «καρφιά» κατά Ελλάδας, Κύπρου και Γαλλίας. Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ανέφερε στην επικεφαλής της Κομισιόν ότι «από τα καπρίτσια κάποιων μελών της ΕΕ αλλά και λόγω των τεχνητών προβλημάτων τα οποία δημιούργησαν, το 2020 δεν το εκμεταλλευτήκαμε θετικά για τις σχέσεις μας με την ΕΕ».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ζήτησε την επικαιροποίηση της Κοινής Δήλωσης Τουρκίας – ΕΕ, όπως και της συμφωνίας της Τελωνειακής Ένωσης και της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να τερματιστούν οι αποκλεισμοί και οι δηλώσεις κατά της Άγκυρας. Όπως είπε, είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι θετικό βήμα αποτελεί να ξεκινήσουν οι τακτικές σύνοδοι κορυφής Τουρκίας-E.E. αλλά και οι συναντήσεις και οι επαφές μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας.

Πηγή: Protothema.gr

 
15044