Ερντογάν: Η Τουρκία είναι ανοιχτή για λύση με διαπραγματεύσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 

Η Τουρκία είναι ανοιχτή για μια λύση με διαπραγματεύσεις στη βάση ειλικρινούς διαλόγου, ωστόσο είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της απέναντι σε μονομερή βήματα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σε τηλεφωνική συνομιλία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις και κυρίως ευρωτουρκικές σχέσεις και την ανατολική Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε την έκκλησή του προς την ΕΕ και τις χώρες μέλη για "αντικειμενική και συνεπή στάση χωρίς προκλήσεις για όλα τα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως στην ανατολική Μεσόγειο”.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή για μια λύση  με διαπραγματεύσεις στη βάση ειλικρινούς και δίκαιου διαλόγου κατά τις οποίες όλες οι πλευρές θα διατηρούν τα δικαιώματά τους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως η Τουρκία θα συνεχίσει πάντοτε και παντού να προστατεύει με αποφασιστικότητα όλα τα δικαιώματα και συμφέροντά της, απέναντι στις προσπάθειες να την αγνοήσουν με μονομερή βήματα. 
 
(ΚΥΠΕ/Άννα Ανδρέου)
 

 
16953