Ερντογάν: Μαύρη κηλίδα, η επίθεση στο Καπιτώλιο

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να μπουν σε μια πολύ διαφορετική διαδικασία στις διεθνείς σχέσεις

Ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν είναι η επιθυμία της Άγκυρας δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας μαύρη κηλίδα για τη δημοκρατία την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να μπουν σε μια πολύ διαφορετική διαδικασία στις διεθνείς σχέσεις.

Σε δηλώσεις του έξω από τζαμί όπου προσευχήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι Αμερικανοί αντιμετώπισαν ένα συμβάν που δεν υπάρχει όμοιό του στην ιστορία των ΗΠΑ και πως η επιδρομή προκάλεσε σοκ και έκπληξη σε ολόκληρη την ανθρωπότητα αλλά «και σε εμάς εξίσου».

Ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία οι  ΗΠΑ «δεν είχαν πει τίποτα απολύτως και τα αμερικανικά μέσα είχαν δημοσιεύσει μια σειρά από διαφορετικά μηνύματα».

«Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Γκεζί τι μηνύματα έστειλαν τα μέσα, μηνύματα σαν απειλές σε μας τους πολιτικούς. Ενώ είχαμε ως πολιτικοί υπομονή και η στάση μας εκείνη την περίοδο ήταν πολύ σαφής, η στάση των Αμερικανών ήταν πολύ διαφορετική. Αλλά τότε ήταν οι Δημοκρατικοί στην εξουσία. Τώρα όμως είδαμε πως το ίδιο είναι και οι Ρεπουμπλικανοί και πως αυτό είναι ντροπή για την δημοκρατία», ανέφερε. 

ΚΥΠΕ

 
17079