Εύβοια: Μια εβδομάδα στις φλόγες - Μαίνονται τα μέτωπα

Για έβδομη ημέρα, η Εύβοια καίγεται από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο βόρειο τμήμα του νησιού

Η μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια μπήκε τη Δευτέρα (09/08) στην έβδομη ημέρα και ακόμα περισσότερα χωριά εκκενώθηκαν, με πολλούς κατοίκους να βρίσκονται πλέον στο Πευκί.

Για έβδομη ημέρα, η Εύβοια καίγεται από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο βόρειο τμήμα του νησιού, με τις φλόγες να κυκλώνουν τις Γούβες και το Αρτεμίσιο.

Συγκεκριμένα, στα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς τα μέτωπα εκεί είναι μεγάλα.

Παρ' όλα αυτά, στις Γούβες, στο Αγριοβότανο, στη Μονοκαρυά και στο Πευκί φαίνεται πως ο μεγάλος κίνδυνος έχει αποσοβηθεί επί του παρόντος χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών και κατοίκων που ορισμένοι εξ αυτών δεν εκκένωσαν τις περιοχές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Εντούτοις, τα προαναφερθέντα χωριά δεν έμειναν αλώβητα από τις φλόγες μιας και κάηκαν αρκετά σπίτια, με τους περισσότερους κατοίκους να απομακρύνονται με πλοία.

Η φωτιά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μπήκε την Κυριακή (08/08) στο Βουλίκι, πέρασε από τις Γούβες και η πυρκαγιά συνέχισε την ανεξέλεγκτη πορεία της προς το Αρτεμίσιο, το Γεράκι και το Καστρί.Ακόμα, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στην Αγία Άννα, στα Βασιλικά, στο Ψαροπούλι, στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και στους οικισμούς Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επεμβαίνουν άμεσα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σε επιφυλακή πλοία, φέρι μπόουτ και Λιμενικό

Όσοι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις πυρόπληκτες περιοχές, έχουν βρεθεί στο επίνειο της βόρειας Εύβοιας, δηλαδή στο Πευκί. Έτσι, σε εκείνο το σημείο βρίσκονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και φέρι μπόουτ για την άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πέντε άνθρωποι που προσπάθησαν να αποφύγουν τις φλόγες από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας, διεσώθησαν και πλέον βρίσκονται στο Πευκί.

Ακόμα, επισημαίνεται πως οι μετακινήσεις επιβατών και οχημάτων από τα λιμάνια της Αιδηψού και Αγιόκαμπου Ευβοίας πραγματοποιούνται δωρεάν ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Πηγή: Sputnik.gr
 

 
20361