Φιλόδοξοι οι στόχοι Μακρόν για την ανάπτυξη των γαλλικών startups

Αιχμή του δόρατος για την τόνωση της γαλλικής οικονομίας, η ανάπτυξη του τεχνολογικού κλάδου και των startups

Δύσκολη ημέρα έχει μπροστά του αύριο ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς το κόμμα του έχει να δώσει σκληρή μάχη στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Ο ίδιος, ωστόσο, ποντάρει πολλά στο οικονομικό του πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του κλάδου των νέων τεχνολογιών και των startups.

Πραγματικά, μιλώντας σε τεχνολογικό συνέδριο, ο κύριος Μακρόν ανέπτυξε το λίαν φιλόδοξο όραμα του για την ανάπτυξη του τεχνολογικού κλάδου, ο οποίος μπορεί να γίνει αιχμή του δόρατος για την συνολική ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα εξήγησε πως στοχεύει στην ανάπτυξη τουλάχιστον 100 γαλλικών τεχνολογικών «μονόκερων» μέχρι το 2030, από τις 27 που αριθμεί σήμερα η χώρα.

Θυμίζουμε πως με τον όρο «μονόκερος» χαρακτηρίζονται οι τεχνολογικές startups που έχουν αξία άνω του ενός δισ. δολαρίων.

«Τι στόχο έχω για μας; Να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε δέκα τεχνολογικούς γίγαντες στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια και να αυξήσουμε τον αριθμό των “μονόκερων” που θα διαθέτουμε σε πάνω από 100 μέχρι το 2030, ένας στόχος που είναι εφικτός» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Paris VivaTech.

Μέχρι τώρα το Παρίσι βρίσκεται πολύ πίσω από έτερες πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ως τεχνολογικό hub, παρά το γεγονός πως εσχάτως αρκετές γαλλικές εταιρείες του κλάδου έχουν καταφέρει να προσελκύσουν σημαντικές νέες επενδύσεις.

Ενδεικτικά τους τελευταίους μήνες, η γαλλική online τράπεζα Qonto διασφάλισε 486 εκατ. ευρώ, η εταιρεία data management Castor προσέλκυσε 23,5 εκατ. δολάρια, ενώ πέρυσι η Shift Technology είχε συγκεντρώσει 220 εκατ. δολάρια μέσω νέων επενδυτών. Η γαλλική cloud computing OVHCloud προχώρησε σε επιτυχημένη δημόσια εγγραφή πέρυσι, ενώ φέτος την πύλη του χρηματιστηρίου αναμένεται να περάσει η μουσική πλατφόρμα streaming Deezer.

ot.gr

 

 
20528