Γερμανία: Βανδαλισμοί διαδηλωτών μπροστά από το Κοινοβούλιο

Ο Γερμανός Πρόεδρος καταδίκασε τους βανδαλισμούς διαδηλωτών μπροστά στο Κοινοβούλιο στο Βερολίνο

Δημοσίευμα της εφημερίδας Βελτ με τίτλο «Ο Σταϊνμάγιερ καταδικάζει την ‘επίθεση στην καρδιά της δημοκρατίας μας’», αναφέρει πως ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος καταδίκασε αυστηρά τους βανδαλισμούς διαδηλωτών μπροστά στο γερμανικό Κοινοβούλιο, το Σάββατο (29/8) το βράδυ, επεισόδια που σημειώθηκαν μετά από μεγάλη διαδήλωση κατά των κυβερνητικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως δήλωσε: «Σημαίες του Τρίτου Ράιχ και ακροδεξιές χυδαιολογίες μπροστά στο Γερμανικό Κοινοβούλιο αποτελούν μη ανεκτή επίθεση στην καρδιά της δημοκρατίας μας. Αυτό ουδέποτε θα το δεχτούμε».

«Η δημοκρατία μας ζει», τόνισε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε: Όποιος οργίζεται με τα μέτρα για τον κορωνοϊό ή αμφιβάλλει για την αναγκαιότητά τους, μπορεί να το κάνει και δημόσια και διαδηλώνοντας. «Η κατανόησή μου τελειώνει εκεί που οι διαδηλωτές προσδένονται στα άρματα εχθρών της δημοκρατίας και πολιτικών κηρύκων του μίσους».

Ο Γερμανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τους αστυνομικούς, άντρες και γυναίκες, «που ενήργησαν με εξαιρετική σύνεση σε μια δύσκολη κατάσταση».

ΚΥΠΕ - Παντελής Βαλασόπουλος
 

 
20894