Για βήματα που αυξάνουν την ένταση κατηγορεί η Τουρκία την Ελλάδα

Αναφορικά με τη ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Άννα Ανδρέου (Κωνσταντινούπολη)

Για βήματα που αυξάνουν την ένταση και είναι προκλητικά στην περιοχή, κατηγορεί το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την Ελλάδα, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει συγκεκριμένα ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση μας σχετικά με το άνοιγμα διαύλων για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις με την Ελλάδα, ειδικά για διερευνητικές συνομιλίες».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Ωστόσο, βλέπουμε ότι συνεχίζονται τα βήματα της Ελλάδας, που αυξάνουν τις εντάσεις και είναι προκλητικά στην περιοχή. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η ανακοίνωση της Ελλάδας για 15 περιοχές άσκησης, συμπεριλαμβανομένων νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, με έκδοση NOTAM, και το κλείσιμο του Αιγαίου και μίας πολύ μεγάλης περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Καταλήγει, λέγοντας ότι «καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει υπεύθυνα, συμβάλλοντας στις προσπάθειές μας για ενδυνάμωση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή στο πλαίσιο της κοινής λογικής και των σχέσεων καλής γειτονίας».

(ΚΥΠΕ)

 
20352