Giovani:Ενδεχόμενο κατασκοπίας/Τους καταγγείλαμε από τη 1η μέρα

Τι αναφέρει ο Όμιλος Giovani σχετικά με τη προαναγγελία του Al Jazeera

Ο όμιλος Giovani αναφέρει σχετικά με την προαναγγελία του Al Jazeera για νέο δημοσίευμα που φέρεται να εμπλέκει και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα δημοσιευθεί σήμερα (12/10), κάνοντας όμως λόγο για κατασκοπεία.

>>>> Διαβάστε επίσης: Συλλούρης για Al Jazeera:«Πράκτορας του εμφανίστηκε ως επενδυτής» <<<<

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Παρακολουθήσαμε το trailer του Al Jazeera και εκ των πραγμάτων δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι θα δημοσιοποιηθεί σήμερα (12/10).

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι:

• Τον Οκτώβριο του 2019, μέσω εγγεγραμμένου κτηματομεσίτη, ήρθαμε σε επικοινωνία με τους λεγόμενους «μεσάζοντες», οι οποίοι όπως προέκυψε στην πορεία δεν ήταν επαγγελματίες αλλά υπό κάλυψη δημοσιογράφοι.

• Ο κτηματομεσίτης ισχυρίστηκε ότι οι συγκεκριμένοι «μεσάζοντες» εκπροσωπούν 18 επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κύπρο (κάποιοι μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, άλλοι σε έργα υποδομών). Στη διάρκεια της συζήτησης, ηγέρθηκαν υποψίες για την αξιοπιστία και το κύρος τους, καθώς μεταξύ άλλων μας ανέφεραν ότι ο ένας από τους 18 επενδυτές, ήταν αντιμέτωπος με ποινική υπόθεση «ερήμην» του και ενδιαφέρεται για συμμετοχή στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

• Τη συγκεκριμένη περίπτωση την καταγγείλαμε, μέσω του δικηγόρου μας, στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, δηλαδή κατά την πρώτη εργάσιμη μέρα μετά τη συνάντηση που είχαμε μαζί τους. Ένα χρόνο μετά λάβαμε επιστολή από τον Al Jazeera με την οποία μας ζητούσε να τοποθετηθούμε επί του θέματος. Αφού απαντήσαμε στην επιστολή, προχωρήσαμε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 στην υποβολή καταγγελίας προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση του θέματος, καθώς και το ενδεχόμενο κατασκοπίας, πλαστοπροσωπίας και καταπάτησης προσωπικών δεδομένων.

>>>Διαβάστε ακόμη: Al Jazeera: Προαναγγέλλει 2ο γύρο αποκαλύψεων με... ονόματα

• Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία στη ΜΟΚΑΣ και τον Δικηγορικό Σύλλογο στις 29 Οκτωβρίου 2019, υποβλήθηκε αφού διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν πληρούσε τα κριτήρια περί ξεπλύματος παράνομου χρήματος. Σκοπός της καταγγελίας ήταν να βοηθήσουμε τις Αρχές, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, για διαλεύκανση της υπόθεσης.

• Εάν υπήρχε αμφιβολία για τα κίνητρα του Al Jazeera, το γεγονός ότι βιντεογραφούσαν μέσω ηλεκτρονικής συσκευής, για να δημοσιεύσουν ένα χρόνο αργότερα τρέηλερς και ντοκιμαντέρ, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες πίσω από την ανακίνηση του θέματος. Είναι απορίας άξιον κατά πόσο ίδιες εχθρικές πρακτικές ακολουθούνται και για άλλες χώρες.

Απαιτούμε άμεσα από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του κράτους, να τοποθετηθούν γύρω από το όλο ζήτημα για να λάμψει η αλήθεια. Η έντιμη διαδρομή της εταιρείας μας, είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσει την παράπλευρη απώλεια για τα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη αναφορικά με το πρόγραμμα πολιτογράφησης.

Με τιμή,
Όμιλος GIOVANI»

 

Να υπενθυμίσουμε πως το Καταριανών συμφερόντων Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Al Jazeera προανήγγειλε την Κυριακή το απόγευμα μέσω twitter δεύτερο γύρο αποκαλύψεων για το θέμα των Χρυσών Διαβατηρίων της Κύπρου. 

 
18428