Γκουτέρες και Τραμπ καταδικάζουν την επίθεση σε Γαλλία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στη Γαλλία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες  «καταδικάζει έντονα την αποτρόπαια επίθεση» που σημειώθηκε σήμερα (29/10) στη Νίκαια, στη νοτιοανατολική Γαλλία, κατά την οποία τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε εκκλησία, δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ.

«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Εθνών προς τον λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας», σε αυτή τη δοκιμασία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της καθημερινής του ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους.

Σε ανακοίνωση, ο Ύπατος Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη Συμμαχία των Πολιτισμών Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος καταδίκασε επίσης τη «βάρβαρη επίθεση» στη Νίκαια, υπενθυμίζοντας ότι μόλις χθες είχε απευθύνει έκκληση για «αμοιβαίο σεβασμό όλων των θρησκειών κι όλων των πεποιθήσεων».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στη Γαλλία, καταδικάζοντας τις απαράδεκτες «τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Βρισκόμαστε με όλη μας την καρδιά στο πλευρό των Γάλλων. Η Αμερική βρίσκεται στο πλευρό του παλαιότερο συμμάχου μας σε αυτήν τη μάχη», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.

«Αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις εξτρεμιστών ισλαμιστών πρέπει να τερματιστούν αμέσως», συμπλήρωσε. «Καμία χώρα, είτε πρόκειται για τη Γαλλία είτε για μια άλλη χώρα, δεν μπορεί να τις ανεχθεί πλέον!», ανέφερε.

KYΠΕ

 
20528