Η Apple τα βάζει με Κομισιόν για τον κοινό φορτιστή

Αντίθετη στο να υπάρχει κοινός φορτιστής για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές

Την αντίθεσή της στην ανακοίνωση που έκανε η Κομισιόν, η οποία αποφάσισε να προωθήσει νομοθεσία για να υπάρχει ένας κοινός φορτιστής για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, εξέφραση η Apple.

Η απόφαση της Κομισιόν για κοινό φορτιστή πλήττει πρωτίστως την αμερικανική εταιρεία, η οποία αντί για USB διαθέτει το δικό της ξεχωριστό καλώδιο τύπου Lightning, για τη φόρτιση των iPhone και άλλων προϊόντων της.

Η Κομισιόν θεωρεί πλέον ότι οι φορτιστές τύπου USB-C πρέπει να αποτελέσουν την κοινή λύση φόρτισης.

Σύμφωνα με το Reuters και τον Guardian, σε ανακοίνωσή της η Apple δήλωσε «ανήσυχη ότι ο αυστηρός κανονισμός που επιβάλλει μόνο έναν τύπο φορτιστή περισσότερο πνίγει τον ανταγωνισμό παρά τον ενθαρρύνει, πράγμα που με τη σειρά του θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

Επιπλέον, η Apple εξέφρασε αντίρρηση για την 24μηνη μεταβατική περίοδο που δίνεται στις εταιρείες προκειμένου να συμμορφωθούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όταν αυτή τεθεί σε εφαρμογή.

Ωστόσο, αυστηρή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Τιερί Μπρετόν, ο οποίος τόνισε ότι ήρθε η ώρα να εξαφανιστεί το θέαμα των πολλαπλών καλωδίων φόρτισης. «Η δουλειά μου είναι να σκοτώνω αυτά τα ‘φίδια’ όποτε μπορώ», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε μάλλον απαξιωτικά για τις αντιδράσεις της Apple.

«Τις ξέρω αυτές τις εταιρείες εδώ και χρόνια. Κάθε φορά που παρουσιάζουμε μια πρόταση, αρχίζουν τα ‘ωχ, θα είναι ενάντια στην καινοτομία’. Λοιπόν, όχι, δεν θα είναι ενάντια στην καινοτομία, δεν θα είναι ενάντια σε κανέναν. Όπως κάθε τι που κάνει η Κομισιόν, θα είναι υπέρ των καταναλωτών».

Πηγή: newmoney

 
18772